fbpx Мобилните технологии могат много да помогнат в здравеопазването | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мобилните технологии могат много да помогнат в здравеопазването

Технологиите могат да помогнат за подобряване на проследяването на лекарствата, за подобряване на процеса по идентификация на пациентите, за проследяването на здравния статус на пациентите и за по-доброто управление на работните процеси на медицинските сестри. Това показва глобално проучване на Zebra Technologies.

Около 4 от 10 от анкетираните ръководители на здравни заведения споделят, че в момента използват технологии за локализиране. По този начин намаляват до минимум времето, в което болничния персонал прекарва в търсене на медицинско оборудване или консуматив, което би довело до осигуряване на повече време за предоставяне грижи на пациента.

Наблюдава се и тенденция за изоставяне на модела BYOD (Bring your own device), при който се използват личните мобилните телефони на здравния персонал. За сметка на това се преминава към закупуване на издръжливи и сигурни специализирани мобилни устройства, позволяващи ежедневна дезинфекция.

Баркод Системи България ООД предлага специализирани за сферата на здравеопазването технологични решения от Zebra Technologies, като баркод скенери, мобилни компютри, принтери за печат на ленти за китки и принтери за етикети, както и необходимите консумативи. Чрез тях здравните специалисти могат да бъдат в постоянен контакт и да оказват навременни и точни грижи за пациентите, както и да проверяват наличието на даден медикамент.