fbpx Българите боядисват веднъж на 2-3 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българите боядисват веднъж на 2-3 години

Средно веднъж на 2 – 3 години боядисва българското семейство. Малко над 1/3 от лицата споделят, че купуват продукти за боядисване веднъж годишно или по-често. От друга страна, делът на тези, които извършват подобна покупка веднъж на 4-5 години и по-рядко е около ¼ от изследваните граждани.

В Европа този период е малко по-дълъг – веднъж на 3, 7 години. Като основни причини затова, че не боядисват по-често, 83% от европейците посочват това, че ремонтът е прекалено изморителна и времеемка дейност. Според 45% финансово не е оправдано да се прави по-често реновиране.

Обикновено хората сами поемат ангажимента по извършване на самото боядисване на дома, като основната роля в този процес се пада на мъжа в семейството. Едва в около 30% от случаите тази отговорност се възлага на майстор/специалист.

При покупката на продукти за боядисване се наблюдава разширен процес на търсене на информация, като в най-голяма степен изследваните лица са склонни да търсят препоръки и съвети от приятели, познати (41,6%) и от майстори (40,3%).

Оказва се, че цената, качеството и доброто покритие/плътността на латекса са критериите, които оказват най-съществено влияние върху потребителския избор на конкретна марка. Данните са от изледване на Оргахим.