fbpx България се представя на световното туристическо изложение в Лондон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България се представя на световното туристическо изложение в Лондон

България се представя на световното туристическо изложение в Лондон

От 8 до 11 ноември в Лондон се провежда световното туристическо изложение World Travel Market. Икономическото министрество организира националното участие на България с рекламен щанд от 292 кв. м, на който ще се представят 23 туристически фирми и общински администрации от страната.
World Travel Market е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия. През 2009 г. в нея участваха 5 121 изложители от 187 страни. Тогава изложението предизвика интереса на 45 571 посетители - представители на туристическия бизнес от целия свят.
Традиционно на втория ден на изложението (9 ноември) ще се проведе среща на министрите, организирана от Световната туристическа организация. Дискусиите през тази година ще бъдат посветени на бизнес моделите в туризма и възможностите за изграждане на по-силна туристическа индустрия.
Акцент в българското участие на изложението е представянето на културно-познавателния туризъм от Софийския, Черноморския, Рило-Пиринския и Старопланинския региони.
Анимационна програма, чрез която гостите ще могат да се запознаят със занаятите иконопис и дърворезба, представени от художника и скулптора Димитър Стоянов, допълва визията на българския щанд. Към него е организиран и винен бар със селекция от качествени български вина.

Facebook коментари