fbpx България се включва в европейската седмица на спорта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България се включва в европейската седмица на спорта

България се включва в европейската седмица на спорта

Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week се провежда тази седмица, от 23-ти до 29-ти май, в цяла Европа. Повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата, като само в България над 25 града се включиха активно.

MOVE Week е ежегодно общоевропейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот. С над 1 милион участници на година, MOVE Week е една от най-мащабните кампании в цяла Европа, промотираща ползите от редовното практикуване на физическа активност и спорт. Жителите на София, Пловдив, Монтана, Поморие, Плевен, Варна, Ямбол, Русе, Добрич, Благоевград, Враца, Божурище, Стара Загора, Боровец, Бургас, Казанлък, Сливен и много други, ще имат възможност да вземат участие в различни активности и обществени събития през цялата седмица от 23-ти до 29-ти май. На 23 май, всички желаещи имаха възможност да се включат в открита тренировка по сноуборд с Радослав Янков в Чепеларе, а днес, община Сандански и жители на града, ще могат да премерят сили на терена в приятелска футболна среща. Сред планираните активности в цяла България са и крос предизвикателства, велопоходи, открити тренировки по аеробика, модерни и традиционни танци, бойни изкуства, йога, народни танци, масови семейни спортни празници, градски спортове - слаклайн, скейтборд, джаги, rollerblade, катерене, волейбол, баскетбол, футбол, планинско бягане и много други. За първи път в кампанията участват и два български затвора, а догодина организаторите очакват всички 12 да се включат.

NowWeMOVE e най-голямата европейска инициатива, насочена към промотиране на активния начин на живот, която споделя проста и лесно измерима визия: „100 млн. повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020 г.” В България кампанията се организира от 2012 г. и има три основни цели: да повиши информираността, относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да подобри възможностите за достъп до спорт и физическа активност. 

Facebook коментари