fbpx JAR Computers подкрепя българските училища в изграждането на училищна STEM среда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

JAR Computers подкрепя българските училища в изграждането на училищна STEM среда

Един от най-големите доставчици на технологични продукти, аксесоари и компоненти у нас JAR Computers започва кампания в подкрепа на българските училища, участващи по националната програма „Изграждане на училищна STEM среда”. Компанията предлага на училищата широка гама от технологии, насочени към образованието и оптимизирани за учебния процес, при преференциални условия.

„Подкрепата за образованието е инвестиция в бъдещето на обществото ни и затова нашият екип е дългосрочно ангажиран в тази сфера. Затова и в настоящата кампания печалбата не е водеща за нас и ще предложим на българските училища разнообразие от образователни IT продукти при много добри условия“ - споделя Борислав Димитров, управител на JAR Computers.

Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците в областта на науките и технологиите, както и да подпомогне създаването на училищни центрове с фокус върху STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics). Те са модерна алтернатива на старите компютърни кабинети и ще предложат нови технологични възможности за обучение.

За създаването на STEM стая компанията предлага мощни и надеждни компютри, оптимизирани за използване и от деца, интерактивни визуални решения, средства за 3D изработка и печат, 3D вузиализация и виртуална реалност, различни сензорни решения, печатащи и мултифункционални устройства и др.