fbpx Turkish Airlines въвежда отрицателен PCR тест за пътниците на борда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Turkish Airlines въвежда отрицателен PCR тест за пътниците на борда

От 30 декември, всички пасажери на Turkish Airlines трябва да представят негативен резултат от PCR тест преди своя полет като част от мерките за ограничаване на COVID-19, предприети от Турция. Пробата трябва да е направена до 72 часа преди пътуването, а регулацията важи както за пътуващите до Турция, така и за транзитните пътници. Новото изискване влиза в сила от 00:00 часа на 30 декември 2020 г. до 1 март 2021 г., като се взема предвид местното време на изходната дестинация. Мярката не важи за деца под 6-годишна възраст.

Безопасността както на пасажерите, така и на екипажа на Turkish Airlines е основен приоритет на авиокомпанията, затова от началото на пандемията превозвачът взема всички необходими мерки, за да осигури безпроблемното пътуване на своите клиенти. Самолетите на авиокомпанията преминават през цялостна дезинфекция и почистване след всеки полет, следвайки препоръките на националните и международните авиационни власти.

Допълнително, Turkish Airlines предоставя на всички пътници безплатни комплекти с продукти за лична хигиена, включително задължителните на борда маски, а въздухът в самолета се пречиства постоянно с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA). Превозвачът следи най-актуалната информация за развитието на ситуацията и работи в тясно сътрудничество с националните и международните здравни и авиационни власти и организации. Turkish Airlines благодари на всички пътуващи за разбирането и призовава всеки да се запознае и вземе предвид и регулациите в държавата, до която пътува.