fbpx Българска фирма с престижна световна награда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българска фирма с престижна световна награда

Българската фирма "Абати" АД ще получи престижна награда на Годишната Световна партньорска конференция на Майкрософт - най-очакваното и най-внушителното събитие за хиляди партньори на компанията от цял свят. Тази година то ще се проведе в Лос Анджелис (Калифорния, САЩ) от 10 до 14 юли. Специален гост ще е сър Ричард Брансън, основател и президент на Virgin Group, който ще сподели своя опит с гостите.
Общият брой на номинациите тази година е повече от 3 000. В надпреварата за наградите на Световната партньорска конференция (WPC) са взели участие 25 от общо 27 страни, членки на ЕС, с общо 746 номинации от ЕС. 55 от тях са от публичния сектор.

В категория "Майкрософт партньор на годината" ще бъде наградена фирма "Абати" АД, участник в консорциум "ЕЙ СИ ЕН КОНСУЛТИНГ" ДЗЗД, за успешно реализираната информационна система "Преброяване 2011г".
Решението е изградено с технологии на Майкрософт. Електронното преброяване, което се проведе през февруари тази година, предизвика голям обществен интерес и степента на участие от страна на гражданите далеч надмина очакванията. Общият брой на българите, преброени по Интернет, е 3 100 023, което представлява 41,2% от общия брой на хората, живеещи в България. Това е изключително висок резултат, за сравнение: средната очаквана стойност за държавите-членки на ЕС е 20%.