fbpx Българската екзекютив сърч асоциация с нов председател | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българската екзекютив сърч асоциация с нов председател

Калина Петкова, Управляващ директор на българския клон на една от водещите executive search компании в света Boyden World Corporation, беше избрана за председател на Управителния съвет на Българската екзекютив сърч асоциация (БЕСА). До сега постът се заемаше от Мирена Колева, Управляващ партньор на „Д-р Пендл и д-р Писвангер България".

Калина Петкова има дългогодишен опит в областта на оперативния и стратегически ЧР мениджмънт, надграден с повече от 5 години в управленско консултиране. Под нейно ръководство Boyden Bulgaria разшири партньорствата си, като компанията пусна нови услуги като interim management и оценка на лидерски компетенции. 

На Общото събрание на БЕСА за секретар на асоциацията беше избрана Силвия Умникова, Управляващ партньор на "Алекзандър Хюз България", а за член на УС – Дарина Пенева, Изпълнителен директор на Стантън Чейс Интернешънъл България.

Българска екзекютив сърч асоциация (БЕСА) е създадена през 2011 г. Основната й цел е да повиши професионалното ниво на услугите, които предлагат компаниите за подбор на управленски кадри чрез установяване на етични стандарти, запознаване на бизнеса с ползите и провеждането на различни изследвания на състоянието на лидерския потенциал. БЕСА е партньор на Международната асоциация на екзекютив сърч консултантите (AESC) и налага международно-приетите стандарти и принципи на работа и в България. Пълноправни членове на организацията в България са компаниите "Алекзандър Хюз България", "Бойден България“, "Д-р Пендл и д-р Писвангер България", "Стантън Чейс Интернешънъл България" и "Фрийзберг България".

БЕСА ще има за цел в следващите години да адаптира бързо разбирането на кандидати и клиенти за промените, обуславящи предизвикателствата в търсене на реализация на стратегическите нива в организациите. Ще се търси интегриран подход към разширяване на наличния лидерски потенциал чрез активиране на различни възрастови, географски и компетентности профили.