fbpx Български гурме театър се поставя за първи път в света (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Шеф Борис Петров и режисьорът Борис Панкин в уникален тандем

Български гурме театър се поставя за първи път в света (ВИДЕО)

 

40 актьори, музиканти и майстори на висшата кулинария и само 14 души публика на вечер, които ще се трансферират на 6 сцени, 24 ястия, над 12 вида напитки – всичко това обединено в три часа театрално гурме приключение.
Най-кратко така можем да определим уникалната концепция на Шеф Борис Петров и режисьора Борис Панкин. България имаш шанс да се появи на световната сцена с нова, невиждана досега синергия на изкуства, която носи името Secret L’Aventura, а мястото на действие е столичния ресторант Secret by Chef Petrov.

 

Театралната гурме мистерия ще бъде разкрита на 2 май и в рамките на два месеца гостите всяка вечер ще се пренасят в Испания и света на вечният идалго Дон Кихот. Сценарият е по романа на Мигел де Сервантес и мюзикъла „Човекът от Ла Манча“, поставен у нас от режисьора Панкин. (създател също на мюзикълите „Коса”, „Ах, този джаз!” „Оркестър без име”). 

 

Целият ресторантът ще бъде преобразен в шест сцени, в които ще се разиграват различни действия от 17-ти век. Уникалната храна е приготвена от Шеф Петров с испански продукти е консултирана с прочутият Мигел Ангел Амолдовар. Вкусове, запазени през последните четири века ще бъдат сервирани с абсолютна автентичност. Хелий, летяща храна и усещане за машина на времето ще пренасят гостите в гостилницата край Тобосо, (родният град на Дулсинея).
„Целта ни е да открием бъдещето на висшата кулинария, в която храната отключва всички сетива на гостите.“, допълва Шеф Петров.

Елитният екип на Secret by Chef Petrov e миксиран с балетисти от трупите на Арабеск и Балета на националната опера, млади китаристи, перкусионисти, флейтисти и актриси и актьори. Танцуващ хореограф е солитката на „Арабеск“ Марина Попова. Музикален директор е Кристиан Попов, диригент на прочутия хор „Йоан Кукузел“ и музикален директор на програмата за мюзикъл на Американския Колеж в София.

 

Кувертът на уникалното преживяване струва 250 евро, но отсега вече има интерес от чуждестранни туристи. Различни гурме преживявания, които чрез модерни 3D анимации разхождат гостите по света, са правени в някои краища на света, с уникалните цени на куверт от около 2000 евро, но предстоящият формат на българския спектакъл с актьори, музиканти и храна, досега не е правен никъде. 

 

И докато шеф Пертров разказваше за уникалния спектакъл показа някои от автентичните испански храни, които ще бъдат поднесени на гостите на L’Aventura. А в следващото ВИДЕО споделям една уникална мандарина с шоколадова обвивка, която може да спечели сърцето дори и на тези, които не обичат сладко...

 

 

За резервации и куверти на 0878 44 44 74