fbpx Кампания подкрепя театъра чрез култура без тютюнев дим | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кампания подкрепя театъра чрез култура без тютюнев дим

Кампанията на Европейската комисия „Екс пушачите са неудържими” се включва в инициативата „Нощ на театрите“, която ще се проведе на 14 септември 2013 г. Българският екип на „Екс пушачите са неудържими“ ще отправи предизвикателство към всички, които обичат театъра и имат симпатия към театралното изкуство, чрез този културен форум.

Кампанията на ЕК цели да мотивира младите хора на възраст 25-34 години да откажат цигарите, като ще използва възможността да се обърне към всички любители на театралното изкуство чрез посланието „Култура на здравето“, за да ги насърчи по пътя към културна Европа без тютюнев дим. Кампанията ще предложи на посетителите на инициативата „Нощ на театрите“ една по-добра алтернатива да похарчат своите пари, а именно - за изкуство.

Всички желаещи да се запознаят с кампанията на Европейската комисия „Екс пушачите са неудържими“ могат да заповядат в събота през деня, 14 септември на лятната сцена в Борисовата градина. Там ще бъде демонстриран основният инструмент на кампанията – iCoach – безплатна онлайн платформа, която помага да се откажат цигарите чрез 5 лесни стъпки, предлага помощ с ежедневни персонализирани съвети и консултации и дава възможност на всеки да проследи напредъка си. Платформата е достъпна на всички официални езици в ЕС на сайта на кампанията www.exsmokers.eu, както и като безплатно приложение за мобилни устройства с iOS и Android.
„Нощ на театрите“ се провежда за първи път в България и ще постави София до столици като Мадрид, Виена и Берлин, които от години имат такава нощ.

Голям брой пушачи в ЕС използват iCoach като инструмент, който да им помогне в борбата с цигарите. Отчетената успеваемост при хората, които са се регистрирали в iCoach, за да откажат цигарите, е 37% (по данни към април 2013 г.), което представлява дела на участващите, които са се самоопределили като непушачи след 3-месечен период на участие в програмата.
Европейската комисия обяви, че от началото на инициативата през 2011 г., близо 400 000 европейци са се регистрирали в кампанията „Екс пушачите са неудържими”, а над 70 000 футболни фенове са се присъединили към партньорската инициатива „Откажи цигарите с Барса”, която помага на хората чрез напътствията си от страна на играчи на ФК Барселона, треньори и персонал.