fbpx Пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата

Пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата

Арт коуъркинг пространстовото SOHO ви кани на разходка в чудния свят на Алиса, такава каквато я вижда Теодор Лозанов. Изложбата е част от SoExhibition - ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

„Алиса на Теодор Лозанов“ включва серия от специално създадени и селектирани илюстрации, вдъхновени от култовия роман на Луис Карол. Илюстрациите показват нов по-различен поглед върху класическите персонажи видени през очите на човек, израснал с литературната класика и тълкуващ я днес от позицията на творец в съвременния свят.

Авторът споделя, че е щастлив от възможността да представи тема, която го вълнува силно още от детството му. "„Алиса в Страната на чудесата“ за мен винаги е била история, която едновременно предизвиква въображението и доставя удоволствие на сетивата." Визуалният елемент е съществена част от тази история и най-хубавото е, че всеки може да го развива по собствен начин.

„Алиса на Теодор Лозанов“ е трактовката на младия автор за този магически свят, изпълнен с образи и случки, които по един или друг начин много се доближават до реалността.

Теодор Лозанов първо учи мода, за което е щастлив, понеже точно там открива илюстрацията. Приятно екцентричен, слуша музика шумно и често рисува до малките часове на сутринта чак докато пръстите го заболят, понеже така и не се е научил да държи молива правилно.