fbpx Български премиери на пловдивският есенен панаир | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български премиери на пловдивският есенен панаир

Светещи бои са сред хитовите експонати на предстоящия Международен технически панаир. Изложители от 42 държави ще демонстрират новите тенденции в областта на инвестиционните стоки и технологии от 30 септември до 5 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив.

Боите, които светят в тъмното, са част от иновациите, влизащи за първи път на българския пазар. Този продукт дава много възможности на строители, архитекти и дизайнери, тъй като вече може да се рисува не само с цвят, а и със светлина, обясняват от фирма „Лукс Нокс“, която ще покаже изделието на украинската компания „Акмелайт“. С новите бои се правят светещи фасади, стени и художествени пана. Техният най-важен ефект обаче е сигурността, тъй като се използват в знаци, табели и маркировка.

Една от световните новости е бобина за безжично зареждане, която осигурява захранване на всякакви мобилни устройства – телефони, медицинска апаратура, играчки, ако наблизо няма контакт. 

Нови стандарти в областта на аспирацията демонстрират филтрите Power Core с приложение в текстилни предприятия, силози, транспортни ленти. Изделията комбинират високоефективна нанофибърна материя, подобрена форма на филтърните елементи и силата на сгъстения въздух за прочистване на материалите. Филтрите се произвеждат в Чехия, а в Пловдив ще бъдат показани от „Доналдсън филтратион Дойчланд“.

Специализирана лампа за стимулиране на растения е една от европейските новости на ЕСЕН 2013. Тя се настройва в зависимост от типа на растението и етапа на неговото развитие. Има до 3 пъти по-нисък разход на електроенергия в сравнение с халогенните и натриеви лампи. Уредът се използва в парници, лаборатории и в дома. Той е представен от българската фирма „Интелигентни системи за сигурност“, която е включила в експозицията си и още една новост от европейски мащаб – промишлен LED осветител за различни видове помещения, даващ до 60% икономия на електроенергия и живот до 50 000 часа.