fbpx Български премиери на пловдивският есенен панаир | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български премиери на пловдивският есенен панаир

Български премиери на пловдивският есенен панаир

Светещи бои са сред хитовите експонати на предстоящия Международен технически панаир. Изложители от 42 държави ще демонстрират новите тенденции в областта на инвестиционните стоки и технологии от 30 септември до 5 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив.

Боите, които светят в тъмното, са част от иновациите, влизащи за първи път на българския пазар. Този продукт дава много възможности на строители, архитекти и дизайнери, тъй като вече може да се рисува не само с цвят, а и със светлина, обясняват от фирма „Лукс Нокс“, която ще покаже изделието на украинската компания „Акмелайт“. С новите бои се правят светещи фасади, стени и художествени пана. Техният най-важен ефект обаче е сигурността, тъй като се използват в знаци, табели и маркировка.

Една от световните новости е бобина за безжично зареждане, която осигурява захранване на всякакви мобилни устройства – телефони, медицинска апаратура, играчки, ако наблизо няма контакт. 

Нови стандарти в областта на аспирацията демонстрират филтрите Power Core с приложение в текстилни предприятия, силози, транспортни ленти. Изделията комбинират високоефективна нанофибърна материя, подобрена форма на филтърните елементи и силата на сгъстения въздух за прочистване на материалите. Филтрите се произвеждат в Чехия, а в Пловдив ще бъдат показани от „Доналдсън филтратион Дойчланд“.

Специализирана лампа за стимулиране на растения е една от европейските новости на ЕСЕН 2013. Тя се настройва в зависимост от типа на растението и етапа на неговото развитие. Има до 3 пъти по-нисък разход на електроенергия в сравнение с халогенните и натриеви лампи. Уредът се използва в парници, лаборатории и в дома. Той е представен от българската фирма „Интелигентни системи за сигурност“, която е включила в експозицията си и още една новост от европейски мащаб – промишлен LED осветител за различни видове помещения, даващ до 60% икономия на електроенергия и живот до 50 000 часа.