fbpx Българските младежи показват как виждат многоезичния свят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българските младежи показват как виждат многоезичния свят

Остават дни до началото на гласуването за най-добро видео на тема многоезичието в дигиталния свят, победителите от което ще бъдат обявени в навечерието на 24 май. Проектът е организиран от EURid, регистърът, управляващ .eu и .ею домейните от името на Европейската комисия.

По данни на Евростат, към 2016 г, в страните от ЕС и ЕИП живеят над 700 000 български граждани. Десетки хиляди са и младите хора, които учат и работят в европейски страни.

Чуждоезиковите умения за всички тях са важни, защото играят голяма роля за повишаване на заетостта сред младите хора и на тяхната подготвеност за работа в чужбина. Те са също така и фактор за конкурентоспособност: недостатъчните езикови умения са причина много компании да губят бизнес и пречка за работниците, които биха желали да си търсят работа извън своята страна. Поради това, ЕС работи всеки гражданин на Съюза да владее още два езика освен родния си, а чрез дигиталната стратегия и домейните като .ею да запази езиковото многообразие.

В конкурса на EURid може да участват всички младежи на възраст от 18 до 26 години, като отличените ще спечелят билети за DigitalK 2018, а победителят ще има възможност да избере стаж с фокус върху маркетинг и управление на бизнес отношения в .eu Академията в Пиза, Италия или курс на тема "Интернет управление" или "Киберсигурност" в Чехия и Пиза, Италия.
Срокът за подаване на материалите е 18 април 2018 г. като след това за финалистите ще може да бъде гласувано на Facebook страницата на EURid.