fbpx Лидл търси 300 нови служители в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лидл търси 300 нови служители в София

Според последни данни, безработицата към януари в Европа е 7,3%, а в България е 5,9%, което прави състезанието за кадри още по-оспорвано. 40% от компаниите споделят, че пречка за растежа им през следващите години ще е именно липсата на кадри, а 55% казват, че липсата на хора за ключови позиции ще е проблем.

Именно затова Лидл България стартира интересна кампания във връзка с откриването 300 нови работни места в София. Това се случва месец, след като компанията бе отличена с признанието „Най-добър работодател“ на България за 2017 в класацията на консултантската компания Aon. Стъпката е резултат от динамичното развитие на веригата, което продължава и през тази година – Лидл България планира да открие поне 7 нови магазина в страната.

Новите работни места в София са за позицията касиер-продавач, като компанията предлага изключително конкурентно предложение. Лидл България е веригата с най-високо заплащане в бранша и позицията касиер-продавач не прави изключение. Началната брутна работна заплата в София е в размер на 1 260 лв. (от които 60 лв. са под формата на ваучери за храна). Компанията гарантира фиксирано увеличение след първата година и ръст след третата година до над 1 600 лв. с включени отново и ваучери за храна.

Към това се добавят още допълнително здравно застраховане, модерна работна среда и отлични условия, както и възможност за гъвкаво работно време. Лидл България е единственият ритейлър у нас с електронно отчитане на работното време – това означава, че всеки служител на нормирано работно време – каквито са и касиер-продавачите – сам, по електронен път отчита своята работа и почивки. По този начин компанията гарантира плащане до минута точност на изработените редовни или извънредни часове.