fbpx Huawei с дарение за Детските отделения на болница "Пирогов" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Huawei с дарение за Детските отделения на болница "Пирогов"

Най-малките пациенти на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” вече ще се радват на най-новата придобивка на лечебното заведение. Huawei Technologies Bulgaria дари таблети на детските отделения на болницата в рамките на инициативата си „1000 мечти“. По този начин компанията осигурява свързаност, гарантиран достъп до образование, комуникация със семейството и приятелите и забавления, които да направят болничния престой по-малко травматичен за малчуганите.

„Това е само първата ни стъпка в тази насока. Програмата ни „1000 мечти“ е насочена именно към децата, към младите хора, на които да подадем ръка и да помогнем да бъдат активната част на обществото ни, възползвайки се от напредъка на технологиите и възможностите на дигитализацията. Няма нищо по-важно от това в труден момент, какъвто несъмнено е престоят в болнично заведение, децата ни да се чувстват свързани“, обясни философията на програмата Дженсен Ли, изпълнителен директор на Huawei Technologies Bulgaria и добави: „Искрено се радвам, че реализираме инициативата си точно днес, 1 юни – Международния ден на детето. Усмивките и мечтите на децата са безценни, затова инвестираме отговорно и с желание в тях“.

В ситуацията на световна пандемия от COVID-19 електронните устройства и интернет свързаността направиха възможни образованието и общуването на децата. Във фокуса на кампанията „1000 мечти“ в България са пациентите на детските болници и отделения в страната, които чрез дарените устройства могат да поддържат връзка с близките и приятелите си, да следят уроците си онлайн и да се забавляват в дигитална среда.

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" проф. д.м. д-р Асен Балтов заяви при връчването на дарението: "Всяка година хиляди деца от цялата страна преминават през спешните ни кабинети и клиники. На една част от тях се налага да останат за лечение при нас. Това са най-тежките случаи, чието възстановяване изисква повече време. Така децата остават изолирани от своите връстници, от игрите и от учебния процес.   COVID-19 вече ни показа, че дигитализацията и виртуалната комуникация имат своите предимства, когато говорим за обучение и социализация при младите. Поради това приемаме Вашия жест, който, уверен съм, ще зарадва нашите малки пациенти".