fbpx Карготек откри глобален Център за бизнес услуги в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Карготек откри глобален Център за бизнес услуги в София

Карготек отбеляза официалното откриване на новия си глобален Център за бизнес услуги в България. Инвестицията показва доверието на финландското дружество в отдадеността на местния екип от специалисти и в потенциала за талант на българския пазар, които ще помогнат постигането на амбициозните цели на компанията в дългосрочен аспект за растеж.

Днес екипът на Карготек България се състои от 130 професионалисти и се очаква да продължи да се разширява, за да развие и доставя бизнес услуги на световно ниво в областта на финансите, човешките ресурси, управлението на информация и снабдяването. Новият център е напълно интегрирана част от финландската компания.

“Нашата инвестиция, тук в модерния и дружелюбен офис в сърцето на София, е дългосрочна и с фокус върху непрекъснато усъвършенстване. Планираме да се разрастваме и търсим хора с отношение и поглед към бъдещето, и които се стремят да се развиват дългосрочно в глобална компания, която има амбицията да ръководи посоката на създаване на по-'умни' бизнес услуги“, сподели Мая Миланова, ръководител на центъра за бизнес услуги и управител на Карготек България.

“Бих искал да поздравя екипа в новия център на Карготек за официалното начало на едно вълнуващо пътешествие към изграждането на рационализирани общи бизнес услуги за подобряване на ефективността, оптимизацията и прозрачността на процесите в компанията ни. Това ще позволи на водещите ни бизнес области Kalmar, Hiab и MacGregor да освободят време и ресурси, и да се съсредоточат върху растежа на бизнеса и иновациите, които правят световната търговия по-бърза, по-интелигентна и по-устойчива", каза Микко Пулакка, главен финансов директор на Карготек глобално.