fbpx Кампания „Чиста вода от Керхер“ подкрепя инициативата „Чешмите в България“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Кампания „Чиста вода от Керхер“ подкрепя инициативата „Чешмите в България“

Немската компания продължава и през настоящата година локална кампания под надслов „Чиста вода от Керхер“. Тя цели да акцентира  върху важността от намаляването на пластмаса за еднократна употреба  и същевременно да повиши информираността за ултрафилтрацията на питейна вода и нейните ползи.

Всеки човек, който заяви, че се отказва от пластмасата за еднократна употреба с регистрация на karchershop.bg ще може да вземе безплатно бутилка за многократна употреба от тритан в избран Керхер център в страната. Хората ще могат да използват бутилките за ежедневните си нужди, ще повишат качеството си на живот, като в същото време ще елиминират използването на ненужни количества пластмасата, а и ще пестят пари.

На всеки 1000 отказали се от използването на еднократна пластмаса, Керхер ще почиства по една обществена чешма съвместно с инициативата на Zero Waste Sofia - „Чешмите в България“.

„Като компания, насочила се към устойчиво развитие и предлагаща иновации във всяка една сфера на почистването, ние в Керхер съзнаваме, че всяка една пластмасова бутилка за еднократна употреба може да се превърне в бъдеща заплаха за природата. За Керхер е важно да предлага иновации за чистота във всяко едно направление. Пречистването на водата е един от фокусите на компанията и изследователския център през последните 30 години. Ето защо нашите клиенти могат да разчитат на нашата консултация и експертиза, за да ги посъветваме за най-доброто решение за чиста питейна вода в техния дом, вила, офис или обществена сграда“, сподели Мартин Василев, управител на Керхер.

DECATHLON Витоша е новата локация в София, на която безплатно може да се консумира вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD диспенсър на Керхер.