fbpx "Дом на розата" ще представя богатството на Розовата долина в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

"Дом на розата" ще представя богатството на Розовата долина в София

„Дом на розата“ посветен на Долината на розите, ще бъде изграден в София, той ще представя историята и богатството на Розовата долина на местните и чуждестранните туристи. „Идеята е това да е една отправна точка за столицата, в която посрещайки туристите да насочва интересът им към региона на Долината на розите. В този дом ще има разказ както за значението на розите за района, розата като символ, така и за традициите и иновациите в производството на розово масло и розови продукти“, каза министърът на туризма Зарица Динкова.

Предложението на министър Динкова бе припознато както от местните власти в Розовата долина, така и от Организацията за управление на туристическия район Долината на розите.

 „Ние трябва да се стремим да промотираме най-доброто, което България произвежда, а българската роза и розово масло с качество на световно ниво. Това е не просто продукт, а естествен символ на красота и хармония“, каза министър Динкова при представянето на идеята си за изграждане на „Дом на розата“ в София.

Министърът на туризма заяви още, че е провела разговори и срещнала подкрепата на вицепремиера и външен министър Мария Габриел, розата да бъде налагана като символ на България в световен мащаб