fbpx Българското училище в Дубай се разраства | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българското училище в Дубай се разраства

 
 
Закриването на учебната година се превърна в голям български празник и в далечен Дубай. Децата от училище „Българче” към Генералното консулство участваха в голямо тържество по случай 1150-годишнината от Великоморавската мисия на Кирил и Методий. Празненството събра в сградата на консулството родители и гости, които за пореден път се радваха на таланта и ентусиазма на българчетата, изработили сами от глина букви от глаголицата, както и украсата за тържеството. Овациите бяха и за отдадените на делото преподавателки Дафинка Ангелова и Румина Стоилова, които самоотвержено и с много любов учат възпитаниците си на български език и литература.
 
Краят на учебните занимания се превърна в един от празниците, с които е наситена богатата културна програма на бързоразвиващото се българско училище в Дубай. Събитията, в които децата са главни герои, събират българите, работещи в ОАЕ и стават повод за приятни изживявания, вдъхновени от тържеството на български дух. Всичко това се случва благодарение на подкрепата и съдействието от страна на Генералния консул Ангел Калинов и неговата инициативна съпруга Елица. През годината консулството ни организира няколко благотворителни изложби с произведения на учениците. Събраните средства бяха дарени в УНИЦЕФ. С празнични програми децата разтуптяваха сърцата на българите за Коледа, Трети март, Великден, 24 май.
 
Дейността се разраства, броят на децата, които искат да учат родно четмо и писмо, се увеличава. Училището е одобрено за финансиране по програмата на МОМН за българските училища в чужбина за 2013/2014, което ще позволи разширяването и подобряване на материалната база и обезпеченост.