fbpx Боите на папагала са лидер на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Боите на папагала са лидер на българския пазар

Боите на папагала са лидер на българския пазар

"Лазурит 94" работи по европейски стандарти
Един от активните членове на Германо-Българската индустриално-търговска камара е фирма "Лазурит 94" АД, която има най-сериозен пазарен дял в сегмента на авторепаратурния бизнес у нас. Фирмата е официалният български вносител на автобоите Glasurit, които са продукт на дъщерната фирма на най-големия химически концерн в света - BASF.

“Лазурит 94” помага на бизнеса

Решаващ момент при изграждането на нови авторепаратурни центрове е оптималното проектиране и разпределение на работните места в сервиза още на етап строителство или разширение на сервиза. “Лазурит 94” АД подпомага целия процес на оптимизиране - от анализ на съществуващата ситуация до изготвяне и внедряване на проекта. Фирмата предлага обширна програма за подобрение на всички операции в автосервизите, свързана с детайлен анализ на работните процеси. Програмата включва:

 • Одит на сервиза, имащ за цел да повиши ефективността и икономичността на работа в автосервиза
  4Софтуерен продукт за мениджмънт и оптимизация на процесите в сервиза Profit Manager Pro, включващ опции като управление на цветовете и рецептите, търсене на даден цвят по различни критерии, коригираща функция при погрешно дозиране, следене на наличностите, показване на съотношенията на смесване, автоматично извършване на поръчки, запаметяване на клиентски цветове и т.н.
 • Концепцията Ratio Repair Shop във връзка със създаването на обособени зони за бърза поправка на малки повреди. За авторепаратурния център това означава нарастване на пропускателните възможности, което е свързано с нарастването на оборота му.
 • “Лазурит 94” АД организира постоянни обучения за колористи и бояджии. Обученията се провеждат от сертифицирани треньори, както в Международния тренировъчен център на фирмата Транс-Лазурит в София, така и в централата на Glasurit в Мюнстер, Германия. Компанията доставя комплексни решения за цялостно оборудване и модернизиране на авторепаратурните центрове, които включват целия цикъл от проектирането на бояджийното и тенекеджийно отделение до оборудването с машини, бояджийската техника, бояджийски камери и универсални стендове за разпъване на тежко катастрофирали автомобили.
 • “Лазурит 94” АД непрекъснато разширява гамата от продукти и услуги като внедрява на българския пазар иновативните концепции на своя немски партньор. Реализирането на всяка една от тези задача е подкрепена от обширни по мащаб обучения и консултантска дейност.
  Професионални решения, съчетани с максимално качество е това, което можете да очаквате от
  “Лазурит 94” АД в областта на репарирането на автомобили и тежкотоварни превозни средства.


Като логичен резултат на своето 10-годишно развитие на българския пазар и успешен завършек на 2004 г. бе внедряването на система за управление на качеството в съответствие със стандартите ISO 9001:2000. Сертификатът е издаден от представителството на най-големия сертифициращ орган в света - Lloyd's Register Quality Assurance. С тази система "Лазурит 94" АД направи поредната си крачка напред към утвърждаване на водещата роля в авторепаратурния бранш в България.


“Лазурит 94” АД приключи 2004 г. с увеличен брой дистрибутори в страната, които вече са близо 100, с увеличение на продажбите с около 17% и с ускорено внедряване и използване на екологично ориентираните водоразредими бои 90-ред на Glasurit. Чрез внедряване на системата за управлението на качеството “Лазурит 94” АД се стреми да постигне единство в преследването на основните си фирмени цели:

 • Доставка и разпространение на най-качествените и надеждни материали за авторепаратура в достатъчно широка гама.
 • Въвеждане на най-новите, ефективни и екологични технологии за авторепаратура на Glasurit.
 • Комплексно оборудване на автобояджийски сервизи с най-съвременна техника, стартирайки с компютърно проектиране и оптимизация на дейността след пускане на сервиза в експлоатация.
 • Анализ на изискванията на клиентите и на пазара и гъвкаво пренастройване на процесите в съответствие с променящите се изисквания на клиентите.


Внедряването на СУК е проява на висш стратегически подход на ръководството на фирмата. Средствата, употребени за това, са една дългосрочна инвестиция с добра възвръщаемост. Сертифицирането по ISO 9001:2000 е знак не само за промененото отношение на “Лазурит 94” АД към качеството, но и за качествено ново мислене на управленския и фирмен персонал. Тя е знак за новата фирмена политика на компанията, насочена към интегриране в европейския пазар и неговите високи изисквания и стандарти.

 

Facebook коментари