fbpx "Целта" - нов бизнес роман на български | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Целта" - нов бизнес роман на български

С публична лекция бе представена една от най-продаваните книги по мениджмънт за всички времена - „Целта: Процес на постоянно усъвършенстване“ на д-р Ели Голдрат. Специално за премиерата у нас пристигна съпругата на автора Бат Шева Голдрат и дъщеря им Ефрат Голдрат-Ашлаг, с която той работи заедно по последната си книга.

Книгата има продадени над 6 милиона копия в света, прилагана е от хиляди компании и е изучавана в стотици бизнес училища по света. От началото на декември тя се предлага и у нас.
Написана под формата на бизнес роман, „Целта“ е завладяваща история за всеки, който иска да подобри ефективността на своя производствен процес или да усъвършенства бизнеса си като цяло. Това е книга, която провокира въпроси, стимулира логичното мислене и кара своя читател да намира сам отговорите. Бизнес роман, който говори за Теорията на ограниченията или за това колко често се опитваме да подобрим бизнеса си като търсим проблема на неправилно място.
Книгата не дава готови формули за успех, защото всеки проблем е различен и няма универсално решение. Авторът Ели Гордрат казва: „Аз не вярвам в абсолютните истини и се страхувам от такива мнения, защото те блокират търсенето на по-добро разбиране. Винаги, когато си помислим, че постигаме прогрес с готовите отговори, това е краят на науката и на разбирането. Да разбираме нашия свят не е нещо, което може да бъде преследвано като самоцел. Аз вярвам, че трябва да преследваме знанията, за да направим света по-добро място и да направим живота си по-удовлетворителен.“