fbpx Д-р Хаус има партньор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Д-р Хаус има партньор

Д-р Хаус има партньор

IBM и ИТ компания, разработваща приложения за разпознаване на глас, Nuance communications обявиха споразумение за проучване, разработване и прилагане на аналитичните способности на суперкомпютъра Watson в здравната индустрия.

Тази научна инициатива ще комбинира софтуерните технологични решения на IBM в сферата на обработка на човешки говор и анализиране на огромен обем данни с цел предоставяне на обоснован отговор с разработките на Nuance Communication по отношение на разпознаване на реч и анализиране на клинични термини за по-бърза и точна диагностика и по-адекватно лечение на пациенти. Двете компании очакват първите разработки от съвместната им работа да бъдат на пазара до 18 - 24 месеца.

Способността на суперкомпютъра Watson да анализира смисъла и контекста на човешкия език и бързо да намери точен отговор може да помогне на лекари и медицински сестри да намалят времето, необходимо за определяне на правилната диагноза на пациентите.

Като нагледен пример за приложението на съвместната дейност на Watson и Nuance Communication в здравеопазването можем да се вземе способността на д-р Хаус - популярният герой от едноименния сериал, да поставя точни диагнози. Д-р Хаус е прецизен диагностик, но спасява своите пациенти винаги в последния момент. Ако използва суперкомпютъра Watson и решенията на Nuance той ще има достъп до голям брой източници с най-актуалната медицинска информация и литература, което ще му помогне максимално бързо и уверено да определя най-вероятната диагноза и възможности за лечение.