fbpx Да спечелиш 1 млн. паунда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да спечелиш 1 млн. паунда

Единственият по рода си световен конкурс, който ще донесе на бързо развиваща се технологична компания, готова да премести бизнеса си в Лондон, инвестицията от 1 милиона паунда, стартира днес на фестивала Digital Shoreditch 2013. „Старт за милион паунда” (The Million Pound Startup) има за цел да покаже Лондон като отлично място за развиване на глобален бизнес в сферата на дигиталните технологии.

Конкурсът е организиран от Digital Shoreditch с подкрепата на голям брой водещи фирми и организации, сред които кметството на Лондон, The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, Schools for Startups, KPMG и Ketchum. Печелившата компания не само ще получи един милион паунда, но също така и специална подкрепа и помощ от страна на партньорите, веднага щом започне да развива дейността си в Лондон.

За да спечели наградата от един милион паунда, динамичната млада компания ще трябва да докаже, че има потенциала да използва инвестицията, за да изгради успешен бизнес за над 100 милиона пауна, базиран в Лондон. Всяка компания-участник трябва да има оборот по-малък от един милион паунда на година и да развива търговска дейност по-малко от 10 години. Конкурсът е отворен за кандидатури до 29-ти август 2013 г., като финалът ще се проведе през декември 2013 г..

Наградата от един милион паунда е осигурена чрез комбинация от финансиране от бизнес ангели, институционален капитал и групово онлайн инвестиране в стартиращи бизнеси (equity crowdfunding). Регулираната от FCA (Financial Conduct Authority) инвестиционна платформа Seedrs работи по инвестиционния процес. Конкурсните партньори и журито ще работят заедно, за да гарантират, че спечелилата компания е от висок калибър и е преминала успешно пълна проверка.

Конкурсът предлага и 1% дялово участие в компанията-победител на фирмата или физическото лице, промотирало победителя. За да спечелят тази награда последните са длъжни да направят предварителна регистрация на сайта, като попълнят съответната форма на официалната страница и уточнят подробности от типа на: "Откъде научихте за конкурса?" Когато победителят бъде обявен, ако има конкретен потребител промотирал победителя, той ще получи 1% дялово участие.