fbpx Да стигнем до училище безопасно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да стигнем до училище безопасно

На 18-ти април, на официална церемония бяха обявени трите екипа ученици, победители в IV-тото издание на конкурса за рисунка, към международната програма на Renault за безопасност на движението „Безопасност за всички”.
Всички победители получиха подаръци от Renault, а създателите на трите най-добри рисунки получиха шанса да присъстват на международната среща на финалистите от другите страни-участнички, която по традиция се провежда в Дисниленд, Париж.

Залата на Френския Институт, който традиционно подкрепя инициативата, се оживи от гласовете на малчуганите и от цветовете на техните рисунки. С помощта на приятелите от Ателие „Манги”, учениците сътвориха бутафорни автомобил, светофар и дърво, за да илюстрират реална пътна обстановка. Столична Община и Съветът за Безопасност на Движението на Децата в Столична Община за поредна година поощриха софийските училища спечелили в надпреварата с допълнителни подаръци. В журито, което избра най-добрите рисунки, измежду 660-те изпратени от цялата страна, имаше представители още на Uniceff, на Рено Нисан България и на преподавателите по изобразително изкуство в начален курс. Всички училища от страната, изпратили творби на свои възпитаници, дори недостигнали до финала, получиха сертификат за участие.