fbpx За 65-ти път Renault ще е партньор на филмовия фестивал в Кан | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За 65-ти път Renault ще е партньор на филмовия фестивал в Кан

 От 16 до 27 май за първи път в историята на Кан, 100% електрическият седан Fluence Z.E. ще се движи заедно с Renault Latitude, за да транспортира филмовите звезди, млади таланти, продуценти и директори до червения килим. А изцяло електрическото двуместно Twizy, наскоро лансирано във Франция, и кабриолетът Mégane CC Floride ще внесат допълнителен дух на фестивала.

Twizy ще бъде акцент на „Оранжевия Плаж” под формата на специален колекционерски модел, с автографи от най-големите филмови звезди.

Творбите на Стефан Косман, официалният фотограф на Renault в Кан от повече от 20 години, ще бъдат изложени на терасата на плаж Marriott-Nikki.

Renault подкрепя също и асоциацията „Les Toiles Enchantées”, спонсорирана от Ален Шаба и предоставя автомобили за транспортиране на оборудването за прожекции, както и за членове на асоциацията. Деца в неравностойно положение в региона на Кан ще могат да се насладят на филмовия фестивал напълно като присъстват на предпремиерни прожекции.

Връзката на Renault с киното датира още от първия филм на Lumière Brothers, където Луи Рено се появява на волана на негата “voiturette” Type A. Първите снимки са направени в Биланкур, до заводите на марката.

Renault се интересува от всички форми на кино. Подкрепя редица фестивали, включително Кан, Довил, Алп Дюез, Маракеш, Лондон, Сан Себастиан и Валадолид и филмови институции, като Академия на изкуствата и техниките в киното, която организира Наградите Цезар, както и Наградите за късометражно кино „Златни нощи”. Повече от 110 години хиляди автомобили Renault са ескортирали звезди до снимачните площадки и до червения килим по цял свят.
Renault предоставя също така и автомобили за филмови и телевизионни продукции във Франция и по света. Автомобилите Renault участват в невероятни каскади и вълнуващи моменти заедно със звездите в известни филми като „ И бог създаде жената”, „Изглед към долината на смъртта” и „Гости от миналото” или по-новите „Час пик 3” и „Недосегаемите” - последният най-голям успех на френската бокс офис класация с Франсоа Клюзе и Омар Су.
Renault продължава своя ангажимент във филмовите и телевизионни продукции с проактивна политика на партньорство и продуктово позициониране (в близо 300 филмови продукции през 2011 година).