fbpx Ден за безопасност в интернет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ден за безопасност в интернет

Ден за безопасност в интернет

Националният център за безопасен Интернет традиционно отбелязва във втория вторник на февруари (7.02) международния Ден за безопасен интернет. По този повод се организира конкурс на тема „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и... безопасно“. В него ученици от 1 до 12 клас имат възможност да създадат кратка пиеса, предлагайки своята интерпретация.

Инициативата се осъществява в партньорство с Мобилтел, Майкрософт България и Kabinata.com, които ще осигурят наградния фонд за отличените участници. Кандидатурите ще се приемат в срок до 15 януари.

Поставянето на сцена и награждаването на трите най-добри сценария ще се проведе в рамките на самия Ден за безопасен Интернет. Националният център за безопасен Интернет е разработил помощни уроци, материали и информация за подготовката на желаещите да участват в конкурса. 

Темата на Деня за безопасен Интернет насочва вниманието към необходимостта от общуване между различните поколения, което е най-сигурната защита на децата във виртуалния свят. Младите поколения може да са с добра компютърна грамотност, но им липсват житейският опит и социалните умения на по-възрастните, които станаха жизнено важни за предотвратяване на различните видове заплахи в онлайн средата.

Ежегодният Ден за безопасен Интернет ще се отбележи своята девета годишнина проз 2012 г. Започнал като инициатива на Европейската комисия постепенно обхваще всички континенти. През 2011 година в него се включиха над 70 държави. За участие в Деня за безопасен Интернет 2012 година от България вече са се регистрирали близо 70 училища и организации.

facebook коментари