fbpx Дигитални седянки, музициране, обществени каузи са част от програмата на Беглика 2019 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дигитални седянки, музициране, обществени каузи са част от програмата на Беглика 2019

Един от най-големите родопски фестивали БЕГЛИКА е готов да посрещне ценителите на алтернативната култура между 14-18 август в сърцето на Баташка планина. Програмата на единадесетото издание на събора предлага богата палитра от активности за малки и големи, сред които живи образователни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия, планински преходи, какаова церемония, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата, театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и социално предприемачество и много други. Също така музикалната сцена ще бъде по-тиха от обикновено, защото ще се озвучава с „етерни” тонколони, а на нея ще се качат музикантите от Мерак Стандарт, Zeyra, Vataff Project, Dharba и няколко съобщностни проекта, които ще се родят на място.

Цялата програма може да намерите тук

„Тази година се радваме на изключително голям интерес от страна на сътворци на фестивалното съдържание. Получихме над 120 творчески предложения и буквално препълнихме програмата месец преди началото на събора, което е нагледен пример, че общностната връзка и взаимната подкрепа са силно застъпени”, сподели Георги Мавров, съосновател на БЕГЛИКА и ХОРОДЕЯ. „Интересът се дължи на всички промени, които въведохме във формàта на фестивала, и най-вече на новосъздадения „Фонд на заедност”, чрез който общността ще подкрепи няколко каузи с потенциал да генерират социална промяна към добро и устойчивост”.

Каузи

Каузите, които ще бъдат представени в рамките на фестивала и ще търсят дългосрочна подкрепа под формата на труд, знания и средства, включват:
Ятото - семеен резидентен център в с. Горна Бела речка за учене и спокойно общуване на цялото семейство.
Планина, обичам те! – кауза, която сприятелява младите хора между 9-14 години с планината и ги учи как да се учат от нея, да я обичат и закрилят.
Хранкооп – кооперативно начинание за чиста храна, което обединява стотици малки земеделски производители.
Резиденция „Баба” - инициатива, която свързва млади хора от градовете с възрастни в обезлюдяващи се села.
Хородея>ДАР - уеб платформа за сътрудничество, базирано на личен принос под формата на дигитални активни за размяна на блага (ДАР).
Живи игри – настолни игри, които развиват добродетели в децата като взаимопомощ, доверие и емпатия, като в същото време ги обогатяват със знания от различни сфери (растения, билки, занаяти, изкуства и др.).

Какво е важно да си носите?

Въпреки че фестивалът се провежда в разгара на лятото, организаторите напомнят, че понякога температурите в Родопите падат под нулата. Ето защо не забравяйте да вземете зимни дрехи, както и дъждобран, челник, планински обувки, шапка и слънцезащитен крем.

Билети

До 28 юли петдневните билети са с 20% намаление. Цената на билетите включва фестивалното съдържание, координация, долекарска помощ, контрол на трафика, водоснабдяване, провизии за общностните кухни, в които посетители и участници ще готвят заедно, осветление и декорация, дърва за огрев, управление на отпадъците, компостни тоалетни и държавна къмпинг такса. Детайлна информация за всички единични и семейни билети ще намерите на https://bit.ly/32jMyfP