fbpx Дни на Майкрософт 2012 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дни на Майкрософт 2012

Дни на Майкрософт 2012

Днес стартира единадесетото издание на Дни на Майкрософт 2012. Акцентите са Windows 8 Consumer Preview и Windows Server “8” Beta, най-новото в SQL Server 2012, Windows Azure и Office 365, бъдещите технологии за разработка на приложения (Visual Studio 11 Beta, .NET Framework, HTML5) и технологиите за изграждане на ефективна облачна инфраструктура - System Center 2012, както и последните акценти в областта на потребителските продукти Windows Phone и Kinect.

Основните лектори, които откриха Дни на Майкрософт 2012, бяха Андреас Хартл, главен оперативен директор в Майкрософт за Централна и Източна Европа и Майкъл Плат, директор платформи за разработка. Андреас Хартл, представи визия за облачните технологии (private и public cloud) и реални примери от България за компании, които са предпочели продуктите на Майкрософт за изграждане на такъв тип инфраструктура.

В програмата на Дни на Майкрософт 2012 има над 60 сесии, изнесени от над 40 световно доказани лектора от България и чужбина. Сред различните видове сесии, през двата дни на конференцията, се открояват тези за програмисти, засягащи следващото поколение инструменти за разработка – Visual Studio 11 Beta, как се прави дизайн, разработка и оптимизация на Windows 8 приложения и какви възможности крие очакваният Windows Store. Подготвено е сравнение на облачни платформи и изтъкнати причини защо Windows Azure е правилния избор, плюс чисто практически сесии, които въвеждат в разработката върху Windows Azure. Включени са примери за разработване на Windows Phone приложения от начало до край, които ще дадат достатъчно информация на разработчиците, за да се захванат директно с имплементиране на такива приложения. 

В сесиите за ИТ специалисти, от Майкрософт са заложили на силен фокус върху Private Cloud - бизнес причини да се изгради и менажира частен облак от една компания, най-новите възможности на Windows Server “8” Beta, System Center 2012, SQL Server 2012, сценарии за изграждане и поддържане на частен облак, както и новите бизнес възможности, предоставени от Office 365 и как да подготвим организацията си за преминаване към облака.