fbpx Докъде можем да летим изгодно това лято? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Докъде можем да летим изгодно това лято?

Кои са новите дестинации, до които можем да летим от България като част от лятното разписание на авиокомпаниите, какви са цените и кога стартират полетите, обобщават експертите в самолетните пътувания, туристическа агенция eSky.

От началото на юни ще можем да летим до няколко от най-привлекателните гръцки острова.

Със сигурност Санторини е мечта за всеки. Полетите по маршрута от София до Санторини стартират на 11 юни и ще се изпълняват 2 пъти седмично – в понеделник и петък, като от София излитат следобед, а тези от Санторини са вечерни. Новите полети до Санторини са на цени от 90 евро за двупосочен билет.
Говорейки за Гърция, ще можем да летим от София и до Хания (Крит) и Корфу. Полетите стартират на 13 юни и ще се изпълняват два пъти седмично – в сряда и неделя, а цените на самолетните билети започват от 30 евро за Хания и от 55 евро за Корфу в двете посоки.

От 13 юни ще можем да летим до една от най-желаните летни дестинации на Югоизточна Европа. Полетите от София до приказния Закинтос ще се изпълняват 2 пъти седмично – в четвъртък и неделя. Цените на двупосочен самолетен билет стартират от 65 евро.

От началото на юли друга авиокомпания пуска 4 нови маршрута от София до Бари (Италия), Болоня (Италия), Катания (Италия), Будапеща (Унгария). До Катания полетите стартират на 1 юли и ще се изпълняват всеки четвъртък и неделя. Цените на самолетните билети започват от 50 евро в двете посоки. Полетите до Бари стартират на 2 юли и ще се изпълняват 5 пъти седмично – в понеделник, сряда, петък, събота и неделя, а цените на двупосочен самолетен билет започват от 50 евро. До Болоня ще можем да летим от 2 юли, а полетите ще се изпълняват 3 пъти в седмицата – във вторник, четвъртък и събота. Цените на самолетните билети започват от 35 евро в двете посоки.

Още няколко дестинации, до които можем да летим изгодно

Струва си да отбележим и няколко дестинации, до които към момента е изключително изгодно да се пътува.
Първата от тях е Венеция. Един от най-уникалните градове в Италия, Венеция, съставен от 100 малки острова, е изпълнен с ренесансова и готическа архитектура, световноизвестни музеи и 141 невероятни църкви. Вероятно няма човек, който да не е искал поне веднъж да отиде там. Сега двупосочен самолетен билет стартира от 16 евро.

Хайде на море!

През юни можеш да се разходиш до Пафос в Кипър и това само на цена от 30 евро в двете посоки. Времето е изключително подходящо за плажуване, практикуване на водни спортове или просто пиене на коктейли в близкото плажно заведение. Ако това ти омръзне, винаги можеш да отскочиш до някой от съседните градове и да разгледаш забележителностите.

Барселона. Възхитителният испански град пленява със своята силна индивидуалност и красота. Един от най-посещаваните в Европа, както от туристи, така и от пътуващи по работа. Град, който не само няма да те разочарова в нито едно отношение, но и ще те зареди с незабравими цветни спомени. Сега двупосочен самолетен билет стартира от 20 евро.