fbpx Две посоки с любимия след COVID-19 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Две посоки с любимия след COVID-19

Коронавирусът ни спря. Изведнъж. Спряхме да пътуваме в чужбина и всичките ни планове за ваканции и пътешествия по света пропаднаха. Но това не значи, че изгубихме романтичните си мисли и дори сега още повече мечтаем за времето, когато без PCR тестове и карантина просто ще вземем една малка раница и ще отлетим някъде само двамата, с любимия. Ще дойде и то, със сигурност. Затова ето ви две предложения, които със сигурност си струват, ако сте романтични натури.   

Сиена, Италия

Разположен в центъра на романтична Тоскана, сред хълмиста местност южно от Флоренция Сиена носи всичко, което търсите - с лабиринтните си на калдъръмени улички, величествената площад Пиаца дел Кампо в центъра на града, който прилича на обърната раковина и богата история. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Част от него са - катедралата на Сиена или Дуомо ди Сиена един от най-впечатляващите примери за италианска архитектура в римски стил. 

Разбира се, тъй като сте в сърцето Тоскана, хубавото вино тук е в изобилие. Оставете си един ден да „лъкатушите“ от една на друга чаша кианти в множеството винени барове и ресторанти в града. 

И след като разгледате града, отдадете се винени дегустации и любов, поемете на 30-километровото пътуване до близкия хълм - перлата град Сан Джиминяно. Изграден върху хълм и обграден от укрепителни стени, този град също е включен в списъка на световното наследство и носи друг средновековен чар. Емблемата му са неговите кули, заради които го наричат „средновековния Манхатън“. В миналото те са били 72, което говорело за заможни италиански фамилии, днес са останали едва 14. Разходете се из старинните улици, полюбувайте се на гледките към долината Вал д’Éлза, а привечер се приберете в Сиена.  

Гранада, Испания

Ако Барселона е за онези, които търсят забавления край плажа, а Мадрид е страхотен за почитателите на изкуството, то ако сте от тези, които търсят романтиката с любилия, трябва да продължите към малкия град Гранада в Андалусия. Той живее в спокойния ритъм на криволичещи калдъръмени улички и интимни барове, където времето понякога спира.

И докато сте в Гранада, насладете се на следобедна разходка из криволичещите хълмове на варосания самобитен цигански квартал Сакромонте. Sacromonte привлича посетителите към хълмовете над Гранада за нощни музикални и танцови събития. Пещерните заведения на хълма по тесния път Camino de Sacromonte road са домакини на драматични представления на фламенко. Музеят Sacromonte Caves Museum е запазил къщи, вградени в скалите, а различни реликви са показани в абатството Sacromonte Abbey, от което се откриват невероятни панорамни гледки към града. 

Истинското бижу в Гранада е световноизвестният дворец и крепост Алхамбра, който отвори врати отново това лято, след като три месеца беше затворен заради коронавируса.Този уникален комплекс от дворци и крепости с поразително красиви градини и необикновена мавританска архитектура е разположен на един от хълмовете в източната част на града, в подножието на планината Сиера Невада и предлага впечатляваща гледка отвисоко към града. Когато дойде залезът, бива окъпан в оранжево сияние, което го прави още по-спиращ дъха. Ако успеете да се снабдите с билет за някой спектакъл ще е късмет.

А в нощните часове в Гранада може да се отдадете на страстите на фламенкото.