fbpx Париж остава в топ 3 на предпочитаните дестинации в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Париж остава в топ 3 на предпочитаните дестинации в света

За поредна година Париж е сред топ дестинациите, които пътуващи от цял свят посещават по работа или за екскурзия. Според Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard, Париж е втората най-предпочитана дестинация в Европа и трета в света по брой на пристигнали в града от общо 132 града в изследването.

Данните са красноречиви – през 2016 г. 15.45 милиона души са посетили Париж, а прогнозата за 2017 г. е броят им да се увеличи с 4.4% в сравнение с предходната. За 70% от всички посетители целта на пътуването е била почивка и незабравимо прекарване на свободното време, а за 30% - работни ангажименти.

Причината за огромния брой туристи в Париж е, че градът предлага безкрайни възможности на гостите си за приятно и ползотворно прекарване. От 17 век до наши дни, Париж е притегателно място и основен европейски финансов, търговски и моден център, средище е на научни кръгове и велики творци на изкуството. Този град, изпълнен с енергия, привлича с богати колекции в своите музеи и с архитектурни забележителности като Катедралата Нотр Дам, Базиликата Сакре Кьор на хълма Монмартър, Айфеловата кула, Лувъра, Версайския дворец и много, много други. Париж е одухотворено място, което винаги очарова и изненадва посетителите си.

Съвсем очаквано, Франция е в топ 10 на страните, които българите посочват, че са посетили или планират да посетят през 2017 г. в. Тази година Париж е център на вниманието и заради още едно събитие – 25-ата годишнина на Дисниленд – приказният свят, с който са израснали поколения от цял свят.