fbpx Microsoft и SAP обединяват сили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Microsoft и SAP обединяват сили

етикети

Microsoft Corp. и SAP представиха своите интегрирани предложения, целящи предоставят на своите бизнес клиенти ясен план, чрез който уверено да ръководят своите дигитални бизнес иновации в облака.

Като доказателство на тяхната ангажираност, двете компании също обявиха, че ще внедряват взаимно облачните си решения в своите организации. Чрез това уникално партньорство, Microsoft и SAP заедно ще проектират и ще пускат на пазара първокласни решения, както и ще предоставят съвместни услуги по поддръжка, за да гарантират възможно най-доброто преживяване за клиентите си в облака.

SAP HANA Enterprise Cloud – собствена управлявана облачна услуга на SAP – ще позволи на клиентите да използват SAP S/4HANA в защитен и управляван облак на платформата Azure. Наред с това, Microsoft ще имплементира SAP S/4HANA на Azure, за да спомогне собственото си управление на вътрешните финансови операции на компанията, а SAP ще прехвърли основните си вътрешни бизнес системи на Azure. SAP Ariba понастоящем използва Azure и изследва възможностите за по-широката й употреба в своите приложения за доставки. Заедно, SAP и Microsoft ще помогнат на компаниите да се възползват максимално от използването на SAP приложения в облака.

„Тъй като технологиите трансформират всеки бизнес и всяка индустрия, компаниите непрекъснато търсят подходящите платформи и доверените партньори, за да ускорят дигиталната си трансформация.”, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft. "Стъпвайки на нашето дългогодишно партньорство, ние – Microsoft и SAP, интегрираме взаимно продуктите си не само, за да подкрепим собствените си организации, но и за да дадем възможност на корпоративните клиенти да изпълняват най-важните за бизнеса си приложения и работни процеси със SAP S/4HANA на Azure".

Все повече компании все по-често прехвърлят критичните за бизнеса системи в облака заради ползите, които предоставя дигиталната трансформация: по-добри взаимоотношения с клиенти, по-мотивирани служители, оптимизирани процеси, нови бизнес модели, както и нови продукти и услуги. Според изследователската компания Gartner Inc., две трети от бизнес лидерите вярват, че компаниите им трябва да ускорят темпа на дигитализация, за да останат конкурентоспособни.* Като лидери в сферата на корпоративния софтуер, SAP и Microsoft влизат в тясно сътрудничество, за да предоставят на клиентите си безопасен и доверен път към дигиталната трансформация.

„Ние разширяваме нашето партньорство с възможността да имплементираме SAP S/4HANA на платформата Microsoft Azure.“, каза  Бил Макдърмот, главен изпълнителен директор на SAP. “Едни от най-значимите компании в света се доверяват на Microsoft и SAP. Заедно, ние ще помогнем на бизнеса да спечели революцията на прогреса, водена от клиентите.”
И SAP, и Microsoft ще работят със SAP S/4HANA на Azure при изпълнение на вътрешните си операции. Microsoft преобразува вътрешните си системи, които използват предишни финансови приложения на SAP, и внедрява финансовото решение на SAP S/4HANA за Azure. Microsoft също така планира да свърже SAP S/4HANA с Azure AI и услуги за анализ на данни с цел оптимизиране на финансовите отчети и по-ефективно взимане на решения. SAP премества на Azure повече от 10 ключови за бизнеса системи за оптимална ефективност, гъвкавост и иновации, които платформата предлага. 1. Тук се включва и  системата SAP S/4HANA, която поддържа Concur (SAP компания).
И двете компании ще документират вътрешните си проекти, за да предоставят на клиентите насоки и бизнес архитектура за внедряване на SAP приложения на Azure.
Със SAP HANA Enterprise Cloud на Azure клиентите получават най-доброто от двете компании: управление на приложения и продуктова експертиза от SAP, заедно с глобален, надежден и интелигентен облак от Microsoft Azure и гамата от облачни услуги на Microsoft.