fbpx Майкрософт официално придоби Нокиа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Майкрософт официално придоби Нокиа

Майкрософт официално придоби Нокиа

Microsoft Corp. обяви, че е завършила придобиването на подразделението за устройства и услуги на Nokia. Сделката е била одобрена от акционерите на Nokia и от държавните регулаторни органи от цял ​​свят. Завършването на придобиването бележи първата стъпка към обединяването на двете организации в един екип.

„Днес приветстваме подразделението за устройства и услуги на Nokia в нашето семейство. Мобилните възможности и активи, които те носят със себе си, ще ни помогнат да придвижим напред трансформацията ни“, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft. „Заедно с нашите партньори продължаваме да бъдем отдадени на това да създаваме по-бързо иновации в днешния ориентиран към мобилните устройства и облака свят. "

След сделката бившият президент и главен изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп ще бъде подчинен на Надела и ще заеме поста изпълнителен вицепрезидент на Microsoft Devices Group – разширена бизнес група за устройства, която включва смартфоните и таблети Lumia, мобилните телефони Nokia, Xbox hardware, Surface, продутките и аксесоарите на Perceptive Pixel (PPI). Microsoft приветства служители с дългогодишен опит в над 130 обекта в 50 страни по света, включително няколко завода, които проектират, разработват, произвеждат и продават широка гама от иновативни смарт устройства, мобилни телефони и услуги. Като част от сделката, Microsoft ще уважи всички съществуващи гаранции за устройства на клиенти на Nokia.

С подразделението за мобилни телефони на Nokia, Microsoft ще се насочи към пазара на достъпни мобилни устройства, равняващ се на 50 милиарда щатски долара годишно,2 като предложи първите мобилни решения на още 1 милиард души и същевременно представи услугите на Microsoft на нови клиенти от цял ​​свят.