fbpx Коледна Европа - накъде и за колко? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Коледна Европа - накъде и за колко?

Най-празничният месец през годината започна и голямо вълнение е обзело малки и големи. Декември е месец на любов, топлина, празничен дух и … коледни базари. Много пътешественици с нетърпение очакват това време от годината, поради възможността да се заредят с добро настроение, посещавайки някои от най-красивите градове в Европа. Интересното е, че тези места добиват още по-магичен вид по време на празниците.

Според проучване на eSky, тази година, едни от най-посещаваните коледни базари ще бъдат в Будапеща, Копенхаген, Базел и Париж, като те ще са отворени от края на ноември до края на декември.

Париж - градът на любовта, романтиката, изкуството, модата, Айфеловата кула, Лувъра и какво ли още не. Една от любимите европейски столици на много пътешественици, изпълваща всеки с много различни, но хубави емоции. През зимата Париж е повече от вълшебен, Шанз-Елизе заблестява още по-силно, а коледният дух се носи из улиците. Всеки един от базарите в Париж има своите предимства и носи различно настроение, но определено съществуват няколко, които със сигурност трябва да бъдат посетени. Например грандиозния базар пред Айфеловата кула, където можете да намерите около 60 на брой сергии, както и ледена пързалка. Ако искате да видите коледен Париж, можете да летите до там двупосочно за 105 евро или да се възползвате от пакет полет+хотел за 149 евро (19-21 декември).

Будапеща е един от най-красивите градове в Европа, особено нощем. Доста от пътешественици споделят, че зимата е най-подходящият сезон за посещение на столицата на Унгария, заради уникалната атмосфера, която излъчва града. Двата базара, които със сигурност трябва да се посетят, се намират пред базиликата "Свети Стефан" и на площад “Вьорьосмарти”, като те са само на 8 мин пешеходно разстояние помежду си. В момента двупосочен билет до Будапеща можете да закупите на цена от 25 евро, а на сайта на eSky можете да се възползване от цени, започващи от 48 евро, за двупосочен полет плюс две нощувки (14-16 декември).

Копенхаген е още една любима дестинация за всички, влюбени в пътуването, поради пленяващата комбинация от красиви стари сгради и изчистен модерен дизайн. През декември столицата на Дания направо оживява и целият град заблестява, което заслужава да бъде видяно. Един от най-известните е коледният базар Тиволи, където дори има различни атракции за най-малките посетители. До Копенхаген можете да летите двупосочно за 140 евро, а на цени от 222 евро може да се възползвате от двупосочен билет плюс три нощувки (9-12 декември).

Базел е провъзгласен за столицата на музеите в Швейцария, като техният брой е около 40, а музеят на изкуството там определено е един от най-значими за страната. Градът е любимо място на артистичните пътешественици, които се възхищават на това, колко добре модерните сгради са се вписали сред средновековни чудеса. През декември градът се превръща в приказка и пътуващи от цял свят го посещават, за да се насладят на коледната еуфория. Базел стопанисва един от най-големите и красиви коледни базари в страната - Barfüsserplatz. Във времето преди Коледа, може да летите до Базел на цени от 92 евро и усетите коледния дух. Двупосочен билет и три нощувки(11-14 декември) ще ви струват 199 евро.