fbpx Дом на виното чества празника на виното и на любовта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дом на виното чества празника на виното и на любовта

 

С подбрани български вина, шоколади, представяне на автентични български бижута и изискана програма Домът на виното отпразнува хубавият български празник Трифон Зарезан и заедно с това добави щипка любов взета от католическия Св. Валентин. Така гостите останаха очаровани и омаяни в уникалната изба на шест метра под земята и успяха да се насладят качествени вина, съчетани с подходящ кетъринг и празнична музика.

 

Домът на виното представя 25 български изби с колекция от над 150 различни вина, а всеки месец добавя към нея и нови. Специално за празничната вечер бе подбрана селекция от три вина от различни региони на България.

 

Мелник 55 е добито от уникалния сорт ранна мелнишка лоза, отглеждан единствено в цял свят в югозападна България по долината на река Струма. Виното отлежава 8 месеца в бъчви и носи аромат на ягоди, дъб, тютюн. И въпреки, че цветът му е наситен и тъмно червен, виното се пие с лекота. „Създадохме това вино за ценители”, споделят от избата Логодаж.

Мерлото Райнов на малката бутикова изба Нисово бе вторият избор на енолозите. Виното е богат плодов вкус, в който преобладават череша и горски плодове и отлично се съчетава с различни видове сирена. Малката изба в русенското село е специално проектирана за производството на качествени бели, розови и червени вина. Разполага с лаборатория, ферментационен и бутилиращ цех, както и две дегустационни зали. Избеното помещение е под земята и е с площ от 500 кв.м. Температурата в избата се поддържа винаги между 12 и 16 градуса за оптимално съхранение на бъчвите и виното.

Кювето A Good Year (Добра година) на Меди Валей очарова с микса на сортовете каберне совиньон, мерло и Сира, както и мавруд. Виното е отлежало 12 месеца във френски дъбови бъчви тип „барик”за да постигне завършеност и хармония. В аромата се откриват боровинка, зряла къпина и червени горски плодове, допълнени от тонове на конфи, шоколад и ванилия и пикантни акценти на пипер и листенца от боровинка, а накрая остава дълъг шоколадово ванилен послевкус.

 

Затова шоколадовите изкушения на най-новата италианска марка Dulciar, която стъпва в България от 1 март бяха отлично допълнение към българските вина. Официалният вносител на марката Органик ленд обещава, че ще зарадва почитателите на шоколада с най-качествени продукти, чиято история датира от 1977 г. в страната на ботуша. Заедно с това шоколадовите изделия ще придружават и други събития на Дома на виното през годината.

 

И тъй като на празник дамите винаги блестят особено, специален гост на вечерта бе бижутерът Боби Кръстев, който представи авторска колекция бижута, посветени на специалните поводи за специални дами.

 

И през тази година Домът на виното ще организира всеки месец дегустации и специални събития, на които гостите ще могат да се наслаждават на отбрани български вина и вкусни изкушения.