fbpx 250 бегачи край езерото "Панчарево" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

250 бегачи край езерото "Панчарево"

етикети

На 19 май 2013 (неделя) в 9:01 сутринта аматьорският спортен клуб "Бегач" (член на Българската федерация по лека атлетика) ще даде старта на благотворителния полумаратон край езерото Панчарево. Събитието се организира за втори път с подкрепата на община Панчарево.
Полумаратонът ще събере над 250 бегачи от България и света, като предлага 3 дистанции: 5 км, 10 км и 21.1 км (полумаратон). Отворен е за всички участници навършили 16 години. Регистрацията е отворена до 16 май.

По традиция 50% от входните такси на състезанията на "Бегач" се даряват за благотворителност. Членовете на клуба гласуваха парите да се дарят за спортни рехабилитационни процедури за деца с хронични заболявания (церебрална парализа и други). Каузата се осъществява в партньорство с фондация "Помощ за благотворителността в България" и фондация "Воден път".
Тази година стартът символично е изместен в 9:01, защото бегачите ще запазят 1 минута мълчание в памет на жертвите на атентатите от Бостънския маратон на 15 април 2013.
Министърът на Спорта, г-н Петър Стойчев подкрепи маратона с официално писмо до бегачите.
За времеизмерването се грижи немската фирма Bibchip, която предлага технология за електронно времеизмерване с RFID чипове вградени в състезателните номера на всеки състезател.