fbpx България влиза в световната надпревара за най-добри бармани | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България влиза в световната надпревара за най-добри бармани

България влиза в световната надпревара за най-добри бармани

На ексклузивно парти беше поставено началото на българското участие на най-престижното състезание за бармани в света – WORLD CLASS™. Най-добрите представители на занаята у нас, за пръв път получиха възможността да се присъединят към глобалната кампания в нейното седмо издание. Специални гости на събитието бяха Давид Риос – World Class, Барман на годината за 2013 г. и Джъстин Смит – Global Diageo Reserve Brands Ambassador. В луксозния клуб присъстваха и най-добрите бармани в България, собственици на заведения, представители на бранша и на медиите.

Събитието бе открито от Николай Нейков – Brand Ambassador Diageo Reserve Brands в България. Той представи условията за участие в състезанието и трите „Предизвикателства“, които са трите етапа преди финалите на България. Първото стартира още на 2-ри декември, а темата е „Основи на вкуса“. Регистрациите за него вече започнаха и ще продължат чак до месец февруари, когато ще се разкрие второто предизвикателство. Последното, трето предизвикателство ще бъде обявено през месец април 2015 г., а финалът е планиран за юни догодина.

Веднага след Николай, на сцената се качи Джъстин Смит, който вече 6 години е част от WORLD CLASS™ и само с няколко думи успя да вдъхнови още повече българските бармани с амбиция към световния приз. Той описа WORLD CLASS™ като символ на световната коктейлна култура и еквивалент за топ качество в индустрията.

Атмосферата беше разчупена от балета на клуб :PM. Всяка една от сексапилните танцьорки дефилираше с бутилка от супер премиум алкохолните брандове – част от портфолиото Diageo Reserve. След като направиха тур за овации, те подадоха бутилките на професионалистите зад бара, които на свой ред започнаха сервирането на специална селекция коктейли, миксирани с уиски Johnnie Walker Gold Label Reserve, малцовия The Singleton и американския Bulleit, водките Cîroc и Ketel One, джин Tanqueray No TEN, ром Zacapa и текила Don Julio.

Докато гостите се наслаждаваха на коктейлите, Николай Нейков представи гуруто и победител в World Class за 2013 – Давид Риос. Той разказа за магията на това да се докоснеш до състезанието и да достигнеш до върха, това е сбъднатата мечта за всеки барман. Мечта, която променя живота ти в съвсем различно измерение. Според него опитът и емоциите, свързани със състезанието, са много по-ценни от самата победа, а най-важна е вярата в собствените сили и възможности.

 

 

Facebook коментари