fbpx Чистене с прахосмукачка без никакво усилие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Чистене с прахосмукачка без никакво усилие

След като в предната серия ви запознах с подопочистваща електрическа машина FC 2-4 на Kärcher, която на практика заменя мопа и улеснява подопочистването, сега ви представям още по-улесняващата живота на всяка домакиня прахосмукачката без торба VC 6 Cordless Premium ourFamily.

снимки: Светослав Ханджийски

Едва ли има домакиня, която да обича чистене с прахосмукачка

Песента на прахосмукачката

Не познавам домакиня, която да обича да чисти с прахосмукачка. Това е онази тегоба, от която обаче цял живот няма как да се откажеш, но пък модерният живот толкова удобства вече ни дава, че някогашната метла на баба ми, днес децата познават само като летящото превозно средство на Баба Яга…

Керхер излизат с една стъпка напред в борбата за домакинско внимание, като са създали забавление, което може да се упражнява буквално от всеки член на семейството. Да чистиш с електрическата прахосмукачка, която сама върви и ти само я направляваш без грам усилие и най-вече без каквито и да е кабели да се мотаят и да се налага да ги превключваш в различните помещения, е наистина развлечение. Винаги съм коментирала с майка ми как на пръв поглед едно лесно упражнение като бутане на прахосмукачката може да уморява?! Е, сега разбрах разликата.

Машината има мощна 25,2 V батерия, перфектно съчетана с активна подова дюза, като може да работи до 50 минути в нормален режим, което е напълно достатъчно за доста голямо помещение.  Моторът е с мощност 250 W, който също е достатъчен за да засмуче мръсотията, като затова допринася и моторизирания валяк. Ако все пак е нужно по-голяма сила за засмукване, има режим boost, който абсолютно издърпва всичко от мокета и килима, например или от ъглите на дивана.

Машината има 3-степенна филтърна система без торба с HEPA хигиенни филтри, а контейнерът събира до 800 грама боклук. Чистенето му е много лесно – с едно щракване на копче и отваряне на вратичката му.

Тъй като тръбата е изключително маневрена, лесно може да се почиства и под мебелите. Освен всичко прахосмукачката не бучи така, че да събудите блока в неделя сутрин в 8, ако решите отрано да се захванете с почистването, за да може в 10ч. да сте в центъра за кафе с приятели. 

Малкият помощник

И тъй като сме на тема почистване, задължително трябва да имате и моят фаворит – малката, компактна, ръчна прахосмукачка CVH2, която е като част от малките домашни уреди. С нея почиствате кухнята, трохите от масата, ъглите в дома, лекия автомобил, деликатни материи, предмети, дори листата на орхидеите, например. Машината е супер лека, малко над половин килограм, работи около десетина минути с батерията, която обаче е подходяща за използване във всички 4 V устройства Kärcher Battery Power. Така че с една батерия могат да работят няколко устойства.

Ръчната прахосмукачка има и накрайник с четка за деликатни предмети

Машинката има двустепенна система за филтриране - високоефективен стоманен мрежест предфилтър събира грубите замърсявания, а финия филтър е за чистия отработен въздух.

Хубавото е, че филтърът и контейнерът за отпадъци се мият под течаща вода и могат да се използват многократно.

Подопочиствашата машина и ръчната прахосмукачка работят с една батерия