fbpx Куба отпразнува XXII Фестивал на пурите Habanos в Хавана | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Куба отпразнува XXII Фестивал на пурите Habanos в Хавана

Куба отпразнува XXII Фестивал на пурите Habanos в Хавана

Вълнуващата седмица, посветена на кубинските пури под бранда Habanos s.a премина с блясък, много настроение и представяне на най-ексклузивните новости от света на пурите.

Луксозните франчайз бутици под бранда La Casa del Habano, които присъстват в повече от 60 страни със 155 обекта, тази година отбелязват своята 30-та годишнина. Под светлините на прожекторите попаднаха топ марките Montecristo, която чества 85-тия си юбилей, и Romeo y Julieta, посрещаща 145 години от своето създаване. Корпорация Habanos продължава да поддържа ролята си на глобален лидер в предлагането на първокласни пури на пазарите.

XXII Фестивал на пурата се проведе от 24 до 28 февруари. Гостите имаха възможност да се насладят на богата програма със световноизвестни групи и музиканти, великолепна кухня и много изненади. Освен кулминацията в лицето на специалните събития, не по-малко вълнуващи са и съпътстващите активности като дегустации, мастър класове и лекции, посещения на фабрики и плантации. Цялата програма и миксът от дейности имат за цел да потопят присъстващите в света на Habanos.

Първата специална Welcoming вечер бе посветена на бранда Bolivar и представянето на Reserva Bolívar Cosecha 2016. Пурата бе символично „поднесена“ с изключително нежно и красиво акробатично изпълнение на дама, носеща се от въздушна сфера. Събитието се проведе в бляскавия Club Habana.

Вечерта в сряда, Intermediate, ознаменува 30-годишнината на La Casa del Habano и 85 години от създаването на бранда Montecristo, който представи новата витола Herederos  (ринг 47 х дължина 162 мм). За да отпразнува тази годишнина, Habanos s.a представи юбилейната пура Juan Lopez Seleccion Especial (ринг 52 х дължина 170 мм), която се предлага в изключителна кутия с 25 пури. Домакин на вечерта бе протоколната зала на емблематичната резиденция El Laguito.

 

Кулминацията на празника на пурата постави Гала вечерта в петък, вдъхновена от знаковата марка Romeo y Julieta. Специално за събитието и в унисон с визията на марката цялата зала бе декорирана в червено. По случай 145-годишнината си брандът представи новата си ексклузивна „златна“ линия - Romeo y Julieta De Oro. Присъстващите опитаха трите нови витоли, които представляват най-първокласната серия на марката: Hidalgos (ринг 57 x дължина 125 мм), Nobles (ринг 56 x дължина 135 мм) и Dianas (ринг 52 x дължина 145 мм). Събитието бе посетено от повече от 1200 гости от целия свят. Вечерта постави рекорд по време на традиционния търг за умидори. Тази година те бяха под марките H.Upmann, Romeo y Julieta, Partagas, Montecristo и Cohiba. Търгът събра историческата сума от 4 270 000 €, като всички постъпления отиват изцяло за кубинската здравна система. За първи път на този традиционен търг умидор от марката Cohia достигна 2 400 000 €. За настроението на гостите имаше предвидена богата програма с участието и на световната звезда Глория Гейнър.

Церемонията по закриването беше домакин и на Наградите „Habanos“, като Александер Авеляр получи наградата в категория „Комуникации“, Жан Клод Райхлинг спечели наградата в категория „Бизнес“, а Сервилио Хесус Кордова Торес – в категория „Производство“.

Тази година се проведе и третото издание на конкурса Habanos World Challenge, който изпитва общите познания за Habano. Победители станаха Тарек Гамей и Фаби Хамад от Обединените арабски емирства.
В рамките на петдневната програма почитателите на пурите имат възможност и за професионални срещи и световен обмен в тютюневата индустрия, за което възможност предлага посещението на търговския панаир. Ежегодно се включват изложители от други производители на луксозни стоки, също така и занаятчии,  художници и др. Международният семинар, включващ конференции и дегустации, е друга задължителна част от програмата. Активностите продължават с майсторски класове и презентации, водени от признати експерти в света на Habanos. Дегустациите и съчетания с напитки и пури са предпочитани от гостите като истински празник за ценителите и habanossomeliers. 

Facebook коментари