fbpx Домоуправителите могат да се обръщат за съдействие към асоциацията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Домоуправителите могат да се обръщат за съдействие към асоциацията

Националната асоциация на домоуправителите представи основните цели, услуги и оперативна помощ, която тя предоставя на своите членове. Към момента асоциацията има над 100 члена, като ежедневно в офиса й се получават повече от 15 запитвания по проблеми, свързани с етажната собственост.
Основните дейности на НАДРБ са насочени в следните области:

- Провеждане на безплатни юридически консултации на членовете на Асоциацията.

- Информиране и техническа помощ при провеждане на общи събрания на етажни собствености. В това число предоставяне на образци от необходима документация за изпълнение функциите на Общото събрание на етажната собственост, съгласно ЗУЕС.

- НАДРБ субсидира до 20% от услуги и ремонтни дейности, извършени на етажни собствености, членове на Асоциацията. Тя се явява и гарант при подбора на оферти за изпълнители на проектите. До края на 2010 година НАДРБ има изпълнени 5 проекта.

- НАДРБ съветва и предлага решения за своите членове по актуални проблеми, свързани с енергийната ефективност и паспортизацията на сградите.

Поради изключително наболелите проблеми, свързани с прилагането на Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС), НАДРБ, в партньорство с Район „Оборище” към Столична община, стартира пилотен проект, чиято цел e реализирането на директни срещи и консултации на гражданите в Район „Оборище” по проблемите, свързани с прилагането на ЗУЕС.

Сайтовете на Асоциацията са www.nadrb.eu и www.etaznasobstvenost.com.