fbpx Дърводелци дадоха нов живот на стари мебели | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дърводелци дадоха нов живот на стари мебели

Водеща снимка
Да

Дърводелци дадоха нов живот на стари мебели

6-ма майстори в работата с дърво премериха сили и умения в дигиталното състезание Timmer Wood Masters 2021. То се провежда за втори път и търси, открива и популяризира българските майстори дърводелци, доказвайки, че майсторството и таланта им имат място във всяко време и епоха.

Тази година участниците бяха изправени пред предизвикателството да трансформират 6 стари и непотребни дървени вещи в нещо ново, модерно и различно, за да им вдъхнат нов живот! В два кръга и в оспорвана надпревара бяха избрани 3-ма финалисти, а победата грабна Ивайло Борисов, следван от Никола Месалски и Иван Цекин.

Никола Месалски

Уникатите от дърво на тримата финалисти са включени в онлайн разпродажба с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени в подкрепа на следващото поколение майстори в страната – децата творци от Национална гимназия за приложни изкуства „ТРЕВНЕНСКА ШКОЛА“.

Всеки желаещ да притежава една от прекрасните авторски дървени вещи може да участва в благотворителната WOOD MASTERpiece разпродажба, която се провежда във Facebook канала Сръчно. Така екипът на „Оргахим“, организатор на състезанието, иска да подкрепи таланта и развитието на децата творци, избрали за свой професионален път опазването на традиционните занаяти и интегрирането им в съвременния бит и култура.