fbpx Два български отбора сред трите победители в HCP Startup Challenge | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Два български отбора сред трите победители в HCP Startup Challenge

Два български отбора сред трите победители в HCP Startup Challenge

Българските стартиращи компании ShopUp и Scalefocus са сред трите победителя в глобалното предизвикателство на SAP HCP Startup Challenge. Конкурсът имаше за цел да запознае стартиращите компании с безкрайните възможности на иновативния продукт SAP HANA Cloud Platform. Участниците бяха стартиращи компании от Централна и Източна Европа, които искат да изградят, разширят и интегрират модерни мобилни приложения, за да отговорят на съществуващите нужди на бизнеса. Предизвикателството бе реализирано с подкрепата на старт-ъп акселератора Eleven.

138 старт-ъпа от 100 компании участваха в 6 hands-on семинара в 6 страни от ЦИЕ (Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия и България). Участниците имаха един месец, за да развият идеята и/или самото приложение и да кандидатстват за финалното предизвикателство. Бяха получени 20 кандидатури, а по време на предварителния подбор SAP подбра 10-те финалисти за крайния пич: Anymedia, Optima Група и Valgbar от Румъния; Apollogic, Bigpredict, KBJ и LifeApps от Полша; ScaleFocus и ShopUp от България, и L@blogistiX от Сърбия. По време на 5-минутните презентации и 5-те минути за отговаряне на въпроси на журито, финалистите представиха много разнообразни приложения.

Scalefocus проектира мобилно приложение MobIns, което е вдъхновено от години технически и бизнес опит на екипа в застрахователната сфера. Функционалността и дизайна на MobIns поддържат бизнес модел на многостранна платформа, обслужваща няколко клиентски сегмента наведнъж.

ShopUp е старт-ъп основан от WU, възпитаник на EMBA, Доктор на науките и старши архитект в областта на вградените системи. Клиентите на компанията са търговци на дребно, търговски центрове и собственици на магазини. ShopUp предлага автоматизирано маркетинг решение.

360 градус-овото Customer View приложение на Apollogic, Полша съчетава клиентските данни от SAP CRM и ERP системи и го обогатява със съдържание от интернет, като профили в социални медии или резултати от търсачки. Данните, получени от различни източници, след това се анализират в реално време, благодарение на вградената памет на HANA. Освен това приложението дава показатели за персонализиране и KPI, които позволяват незабавен достъп до най-важната информация за клиента, само с едно кликване.

 

 

 

facebook коментари