fbpx Двугодишен проект за почивка в Слънчев бряг носи над 10 млн. лв. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Двугодишен проект за почивка в Слънчев бряг носи над 10 млн. лв.

България надминава Италия като туристическа дестинация. Тази фантастична оценка не е мит, а реалност. Тя бе оповестена като извадка от анкетите за оценката удовлетворението на австрийските пенсионери от почивката им в Слънчев бряг, представена на нарочна пресконференция в Бургас. С нея бе финализиран двугодишният проект на Съюза на пенсионерите в Австрия за пролетни почивки на възрастните хора през 2013 и 2014 г.

„България има голям потенциал да развива добър и интелигентен, а не примитивен туризъм. Ние сме доказателството за това как малък туроператор може да постигне резултат, удовлетворяващ и двете страни. Нужно е само да се спре сегашната тенденция на презастрояване и търсене на посредствени туристи. Българите трябва да узреят за съзнанието, че истинският туризъм е дългосрочен, той не се прави за бързи и лесни печалби на всяка цена, а е устойчиво икономическо перо за поколения напред”. Това заяви г-н Ото Шпел - управител на австрийската туроператорска фирма „Сениорен Райзен”. Той изрази задоволството си от прекрасното сътрудничество с българския партньор „Дестинейшън Туристик Сървисис“ и за пореден път подчерта, че възрастните австрийци, почивали в Слънчев бряг през двете години на проекта, са живата реклама за изграждане позитивна нагласа към България в Австрия.

„Основният проблем е лошата представа за страната ви в момента, като евтина и нискокласна дестинация. Имаме обаче много идеи за България. Туризмът е въпрос на генерации – да се привличат правилните гости и това да продължава и след десет, и след петдесет години. От България се иска институциите, от които зависи развитието на туризма да осъзнаят, че е нужен баланс между сграден фонд и природа. Нашите туристи са хора от висока класа и те особено ценят природните красоти на една дестинация. Особено много им харесват допълнителните екскурзии в Странджа планина. Тези прекрасни запазени места се продават най-силно.”, каза още Ото Шпел.

Крайният оборот от почивката на австрийците е близо 10 млн. лева, а рекламата на България, направена в Австрия чрез медиите се равнява на около 1.5 млн. лева.