fbpx eBay се оказва много успешна платформа за български онлайн търговци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

eBay се оказва много успешна платформа за български онлайн търговци

eBay се оказва много успешна платформа за български онлайн търговци

Изминалата година се оказва много успешна за български новорегистрирани  търговци в платформа за онлайн търговия eBay според данните от направените продажби. Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата. Някои имат оборот от над 1 млн. лева. (по данни на eBay, водещи 10  търговци регистрирани от България през 2017, по обем на оборота)

Най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност. Тези нови бизнеси са добавили към вече наличното разнообразие от продукти в eBay над 92000 артикула. Най-популярните нови продукти предлагани от България са автомобилни гуми, тениски, якета и палта, рокли.
 
 Новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби. Сред най-успешните нови търговци на платформата има такива осъществили продажби в 59 чужди държави. (данни на eBay, среден брой пазари на износ за 10-те най-добри търговеца по оборот, регистрирани през 2017 от България)

Интересен факт е пиковият час за нови регистрации, който е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство. 

Иля Кретов, Генерален директор на eBay отговарящ за новите европейски пазари коментира: “eBay отваря неограничени възможности за растеж на малките и средни предприятия по целия свят, особено ориентирани към износа. Благодарение на нашата платформа, всеки може да регистрира продукти, напълно безплатно само за няколко минути и да получи незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят. Днес виждаме колко успешни са нашите търговци, чиито обороти растат десетократно в рамките на една година.“
 

Facebook коментари