fbpx eBay се оказва много успешна платформа за български онлайн търговци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

eBay се оказва много успешна платформа за български онлайн търговци

Изминалата година се оказва много успешна за български новорегистрирани  търговци в платформа за онлайн търговия eBay според данните от направените продажби. Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата. Някои имат оборот от над 1 млн. лева. (по данни на eBay, водещи 10  търговци регистрирани от България през 2017, по обем на оборота)

Най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност. Тези нови бизнеси са добавили към вече наличното разнообразие от продукти в eBay над 92000 артикула. Най-популярните нови продукти предлагани от България са автомобилни гуми, тениски, якета и палта, рокли.
 
 Новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби. Сред най-успешните нови търговци на платформата има такива осъществили продажби в 59 чужди държави. (данни на eBay, среден брой пазари на износ за 10-те най-добри търговеца по оборот, регистрирани през 2017 от България)

Интересен факт е пиковият час за нови регистрации, който е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство. 

Иля Кретов, Генерален директор на eBay отговарящ за новите европейски пазари коментира: “eBay отваря неограничени възможности за растеж на малките и средни предприятия по целия свят, особено ориентирани към износа. Благодарение на нашата платформа, всеки може да регистрира продукти, напълно безплатно само за няколко минути и да получи незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят. Днес виждаме колко успешни са нашите търговци, чиито обороти растат десетократно в рамките на една година.“