fbpx Елитът на роботизираната хирургия се събира в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Елитът на роботизираната хирургия се събира в България

България ще бъде домакин на едно от най-големите международни събития в сферата на роботизираната хирургия. От 26 до 28 септември 2019 г. в София ще се проведе 11-тата среща на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия под егидата на Медицинския университет в Плевен. Това е един от най-значимите форуми в областта на най-високотехнологичното лечение в света.

Всяка година различна държава с особен принос към тази сфера печели домакинството. Тази година събитието се провежда у нас след успешната кандидатура и блестящото представяне на световния конкурс на екипа на МУ Плевен – лидер в обучението и практиката в областта на роботизираната хирургия в България. Мотото на тазгодишния форум е „Отвъд границите със знание и иновации“.

Конгресът ще се състои в аудиториите на СУ „Климент Охридски“ и ще приветства представители на международната научна и експертна медицинска общност. Събитието ще уважат създателите на роботизираната хирургия в света. Лекции за своя опит и бъдещето на високите технологии в медицината ще изнесат проф. Робърт Холоуей, проф. Камран Нежат и проф. Ричард Сатава. Участници във форума ще бъдат медици от Европа, САЩ и Китай, като азиатските специалисти ще споделят опита си в ултразвуковата операция „хайфу“.

„За нас е изключителна чест, че успяхме да привлечем този международен форум в България и да представим високите достижения на страната ни и на нашите специалисти на международно ниво. Преминахме през продължителна селекция с редица критерии за оценка на предложенията и експертизата и сме горди да представим на света възможностите на роботизираната хирургия в България, както и да срещнем международния опит с нашите специалисти“, сподели проф. Славчо Томов, ректор на МУ–Плевен.