fbpx Equinix отчита рекорден ръст за първото тримесечие на 2023 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Equinix отчита рекорден ръст за първото тримесечие на 2023 г.

отчете печалбите си за първото тримесечие на 2023 г. с близо 2 милиарда щатски долара приходи за тримесечието - 15% увеличение в сравнение с първото тримесечие на 2022. Цялостното търсене на услуги за дигитална трансформация подхранва бизнеса на Equinix, тъй като компанията дава възможност на клиентите да имат достъп до важните локации, партньори и решения, необходими за успеха на техния бизнес.

Equinix има 2 центъра за данни в България – SO1 и SO2. SO2 бе открит през 2019 г., като инвестицията е на стойност 19 милиона долара. Сградата се захранва със 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам.

За цялата 2023 г. се очаква увеличението на общите приходи да варира между 13 - 14% спрямо предходната година.

Equinix утвърди лидерската си позиция си като дом на взаимосвързаните облачни решения, довеждайки портфолиото на Equinix до 210 точки за директна свързаност с облака (on-ramps) в 46 пазара. Повече от половината градски зони, в които работи Equinix, сега предлагат две или повече възможности за директна облачна свързаност (on-ramps) с най-големите облачни доставчици.

Компануята обхваща 248 центъра за данни в 71 градски зони в 32 държави с 50 големи проекта в етап на изграждане, включително инвестиция от $50 милиона в Монреал, подкрепа на пет нови соларни ферми в Испания и изграждане на нов център за данни в Барселона.