fbpx ERP решенията се превръщат в цялостни екосистеми за приложения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ERP решенията се превръщат в цялостни екосистеми за приложения

Системите за управление на бизнеса вече се превръщат в цялостни екосистеми за приложения от външни разработчици и тази тенденция ще стане още по-видима през 2018 година. Това ще разшири значително функционалностите на бизнес софтуера и ще предефинира изцяло сектора, преминавайки от отделни решения от клас ERP, CRM или BI към отворени платформи за външни приложения, които работят на модулен принцип и могат във всеки момент да добавят или премахнат разнообразни функции.

„Този процес има няколко важни проявления – от една страна в сектора се привнася културата на екосистемите за разработка на приложения, позната от мобилните платформи и социалните мрежи, което ще позволи включването в ERP бранша на множество нови независими разработчици. От друга страна самите системи за управление на бизнеса имат все по-силно изразен модулен характер, а от трета – се увеличава влиянието на модела “софтуер като услуга“ в сектора. Резултатът за клиентите ни е, че ще получат повече функционалности, по-достъпна цена, повече вертикални решения, които ще бъдат по-лесни за употреба“ - споделя Анастас Шопов, мениджър „Бизнес развитие“ на българската софтуерна фирма ERP.BG, която е разработчик на ERP системата EnterpriseOne.