fbpx Талантливи българи създадоха "здравословни" приложения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Талантливи българи създадоха "здравословни" приложения

Приложение, с което може да се провери бързо и лесно какви добавки има в храната, която купуваме, победи на финала на конкурса LG Lifestyle Apps. Той стартира преди два месеца и предизвика разработчиците на приложения за платформата Android в България да премерят възможностите си, създавайки апликации на български език.
Разработчикът Любозар Димитров спечели големия финал на конкурса. Разработеното от него приложение „Е-тикет“ позволява с няколко клика да се разбере повече за състава на любимите ни храни и напитки и какво означават съкращенията по етикетите им. Той успя да убеди журито в предимствата на приложението си чрез лична презентация.
На втора позиция се класира Венцислав Младенов с приложението „Манджа“, което обединава на едно място стотици рецепти и съвети за приготвянето им в съчетание с любопитни допълнителни функции и възможности за споделяне. Класиралият се на трета позиция стана Галин Станев с неговото приложение „ОБИКОЛИ СВЕТА за 15 минути“ - интерактивна игра с въпроси и отговори за читателите на сп. National Geographic България.