fbpx Ето го осмото поколение на бестселъра Volkswagen Golf | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ето го осмото поколение на бестселъра Volkswagen Golf

Бестселърът на Volkswagen, Golf започна нова глава в своята история със световната премиера на осмото поколение – цифровизирано, комуникационно свързано и с интуитивно управление на функциите. Никога досега Golf не е бил толкова прогресивен. С едноврменното представяне и на хибридните версии на модела, той буквално наелектризира компактния клас, а изцяло цифровизираният му интериор разкрива нови измерения в областта на интуитивното управление на функциите. Осмото поколение на Golf позволява асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч и е първият модел на марката Volkswagen, който чрез средствата за Car2X комуникация използва груповия интелект на околния поток от превозни средства и може да предупреждава превантивно водача за опасности, които предстоят по маршрута. Световната премиера на новото поколение бе отбелязана във Волфсбург – родното място на Golf, където моделът бе произвеждан и усъвършенстван през последните 45 години. Осмото поколение на Golf ще дебютира на избрани европейски пазари още през месец декември.

 

Новият Golf прави устойчивата мобилност достъпна за много хора. Нещо повече - с това поколение Volkswagen преминава към напълно цифровизирани контролни прибори и уреди за управление, чиито функции са напълно разбираеми за всеки. По думите на главния дизайнер на Volkswagen Клаус Бишоф, „независимо от факта, че в съвременния свят нещата непрекъснато се усложняват, новият Golf позволява на водача да управлява основните функции в автомобила напълно интуитивно.” Практически всички екрани и уреди за управление в новия модел са цифрови - новите контролни прибори и инфотейнмънт системите с онлайн свързаност се сливат в един общ, хомогенен панел с показания, сензорни бутони и плъзгачи, реагиращи на докосване. Предлага се и опционален head-up дисплей на челното стъкло, който ще разшири и обогати допълнително гамата от информация за водача и пътниците.

 

С новото поколение на Golf марката Volkswagen започва мощна офанзива в хибридната област. Осмото издание на Golf ще бъде първият модел в историята на германския производител, който  ще се предлага в не по-малко от пет версии с хибридно задвижване. Своят дебют в новия модел отбелязва и технологията с напрежение 48V -ремъчният стартер-генератор, литиево-йонната акумулторна батерия с 48V и последното поколение ефективни TSI двигатели са обединени в новото mild хибридно задвижване на варианта eTSI. Сред безспорните предимства на новата система е намаляването на разхода на гориво с до 10% (измерен на основата на процедурата WLTP) и осезаемо подобрените динамични характеристики, които правят автомобила изключително пъргав и комфортен при потегляне и шофиране. Volkswagen ще предлага новия Golf eTSI в три варианта по отношение на мощността – с 81 кВт / 110 к.с., с 96 кВт / 130 к.с. и със 110 кВт / 150 к.с..

Осмото поколение на бестселъра ще се предлага и в два варианта с plug-in хибридно задвижване. Новата икономична версия е с максимална мощност 150 кВт / 204 к.с., докато изключително динамичният GTE развива 180 кВт / 245 к.с. И двете модификации на новия Golf с plug-in хибридни системи на задвижване ще използват изцяло нова литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 13 кВтч, която дава възможност за изминаване на значително по-голям атономен пробег с изцяло електрическо задвижване в размер на приблизително 60 километра и така превръща Golf в превозно средство с нулеви емисии за известен период от време.

Сред възможностите за избор на задвижване на новото поколение на Golf са също бензиновите (TSI) и дизеловите (TDI) варианти, както и задвижването с природен газ/метан (TGI), а гамата от двигатели включва два четирицилиндрови бензинови агрегата с мощност с 66 кВт / 90 к.с. и 81 кВт / 110 к.с., два четирицилиндрови дизелови мотора с 85 кВт / 115 к.с. и 110 кВт / 150 к.с. и двигателя на версията TGI с максимална мощност 96 кВт / 130 к.с.