fbpx Фонда за подпомагане на износа на Узбекистан откри представителство в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фонда за подпомагане на износа на Узбекистан откри представителство в България

Фонда за подпомагане на износа на Узбекистан откри представителство в България

Фонда за подкрепа на износа на малките и средните предприятия в Ташкент, Узбекистан подписа споразумение с българската компания Another Point Adviser за откриване на мисия на фонда в България. Представителството на Фонда ще подпомага узбекските предприемачи да изнасят своите продукти в България, да проучват българския пазар, да намират бизнес партньори. Заедно с това ще Мисията на Фонда ще сътрудничи при осъществяването на международни изложения, панаири, бизнес форуми в България.

В допълнение, мисията ще бъде да подпомага износителите при получаването на необходимите сертификати, лицензи и други документи, позволяващи вноса в страната ни. България е предпочитан партньор за узбекския бизнес, поради по-ниските цени на този вид документи спрямо други страни от европейския съюз и възможността чрез страната ни стоките да се търгуват на територията на целия ЕС.

Повече за работата на българската мисия споделя във видеото Любомир Гетов, собственик на Another Point Adviser.

 

Facebook коментари